Αποφάσεις για κρίσιμες κινήσεις από το Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

02 October 2013

Σοβαρά ζητήματα του κλάδου απασχόλησαν τη συνεδρίαση του 25μελούς Δ.Σ. της ΠΟΚΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (29/9) στη Θεσσαλονίκη. Η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, η θεσμοθέτηση ενός ενιαίου σήματος για όλους τους παραδοσιακούς κρεοπώλες της χώρας, αλλά και η δημιουργία ενός οδηγού ορθής πρακτικής για το κρεοπωλείο ήταν κρίσιμα ζητήματα για έναν κλάδο που κατέχει ισχυρή θέση στη διάθεση κρέατος στην ελληνική αγορά και στον καταναλωτή.
Για το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα πληγεί το επάγγελμα από τις συνέπειες των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές που προβλέπει πλέον ο νόμος.
Για το εναιίο σήμα εκείνο το οποίο ψάχνουν είναι ένα σήμα που όχι μόνο θα δηλώνει το επάγγελμα, αλλά επίσης θα αντανακλά τη σημερινή εικόνα του κρεοπώλη.
Όσο αφορά τον οδηγό ορθής πρακτικής, αυτό που αναζητούν είναι να εκπονηθεί ένας Οδηγός πλήρης, εγκεκριμένος, που να αποτελέσει όχι μόνο εργαλείο δουλειάς αλλά και αντικείμενο εκπαίδευσης, και να σπρώξει προς την περαιτέρω αναβάθμιση του επαγγέλματος.
Τέλος η ΠΟΚΚ αποφάσισε να μην λάβει μέρος στη φετινή έκθεση MeatDays, αλλά αντιθέτως να οργανώσει μια πραγματική γιορτή του κρεοπώλη, που να απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό.

02 October 2013
Banner