Απαγόρευση εξαγωγών και εξοικονόμηση κοτόπουλων στη Μαλαισία

13 June 2022

Απαγόρευση εξαγωγών και εξοικονόμηση κοτόπουλων στη Μαλαισία

Related Articles

Σύμφωνα με το Reuters, η Μαλαισία σταμάτησε τις εξαγωγές κοτόπουλων, αφού έχει ήδη μπει στη διαδικασία αποθήκευσής τους, στο πλαίσιο μέτρων προκειμένου να εξασφαλίσει εγχώριες προμήθειες και να ελέγξει τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων.

Η Νοτιοανατολική Ασία, η οποία προμηθεύει ζωντανά κοτόπουλα, κυρίως στη γειτονική Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη, διέκοψε αρχές Ιουνίου τις εξαγωγές κοτόπουλων μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραγωγή και οι τιμές.

Οι τιμές του κοτόπουλου στη Μαλαισία, μια από τις φθηνότερες πηγές πρωτεΐνης, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες μετά από την παγκόσμια έλλειψη ζωοτροφών που επιδεινώθηκε μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει αποθέματα κοτόπουλων με άμεση ισχύ, ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας και Βιομηχανίας Τροφίμων Ρόναλντ Κιάντι σε δήλωσή του. «Η κυβέρνηση της Μαλαισίας θα απλοποιήσει επίσης τις διαδικασίες εισαγωγής σόγιας, σιταριού, καλαμποκιού καθώς επίσης ζωοτροφών και φυτικών ζωοτροφών και θα δημιουργήσει μια “γραμμή προτεραιότητας”, ώστε να επισπεύσει τις εισαγωγές μέχρι να αποκατασταθεί η προσφορά κοτόπουλου», ανέφερε.

Οι ζωοτροφές κοτόπουλου αποτελούνται συνήθως από τέτοιους κόκκους και σόγια, τις οποίες εισάγει η Μαλαισία.

Ο Ρόναλντ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει επίσης μέτρα για να βοηθήσει τις βιομηχανίες τροφίμων και τους φορείς εκμετάλλευσης ζωοτροφών να μειώσουν το κόστος παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης του τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας, και θα δώσει στους κτηνοτρόφους πουλερικών ειδική εξαίρεση, για να προσλάβουν μετανάστες εργάτες εν μέσω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

13 June 2022
Banner
Banner