Ανάκληση κρεατοσκευασμάτων από το ΥΠΑΑΤ

18 July 2014

Την ανάκληση του συνόλου της παραγωγής εταιρείας επεξεργασίας κρέατος ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο λόγος είναι ο ανεπαρκής έλεγχος ιχνηλασιμότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Πρόκειται για την επιχείρηση με την επωνυμία Αφοί Ζαβέρδα ΟΕ, η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο σε επίσημο έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δυτικής Ελλάδας η επιχείρηση "δεν τεκμηρίωσε τη χρήση ασφαλών πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων", ενώ βρέθηκαν "πρόσθετα χωρίς επισημάνσεις ή περαιτέρω πληροφορίες σύνθεσης". Για το λόγο αυτό τα προϊόντα της επιχείρησης θεωρούνται "μη ασφαλή" και ζητήθηκε η ανάκλησή τους, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το Meat News επικοινώνησε με την εταιρεία και αναμένει ανακοίνωσή της. Σημειώνουμε ότι η σήμανση των προσθέτων εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στο στόχαστρο των ελέγχων του ΥΠΑΑΤ, μετά την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

18 July 2014
Banner