Αλλαγές στις προϋποθέσεις εκπαίδευσης των κρεοπωλών

26 April 2013

Και το επάγγελμα των κρεοπωλών αγγίζει το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί την Κυριακή το βράδυ (28/4). Έτσι στις 115 σελίδες του κειμένου που ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή το βράδυ της Πέμπτης περιλαμβάνεται και μια υποπαράγραφος με την οποία καταργείται η υποχρεωτικότητα των Σχολών Επαγγελμάτων Κρέατος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πλάι στη βεβαίωση των σχολών αυτών, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει κάποιος κρεοπωλείο, προστίθεται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο (Π.Δ.126/2000) και η δυνατότητα η βεβαίωση ή το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας να χορηγείται από αντίστοιχες δημόσιες ή ιδιωτικές αναγνωρισμένες σχολές και ιδρύματα της χώρας, ή αντίστοιχες σχολές και ιδρύματα άλλων κρατών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χωρών της αλλοδαπής.
Με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα για την ίδρυση και άλλων σχολών εκπαίδευσης κρεοπωλών. Να σημειώσουμε ότι οι δημόσιες σχολές έχουν εκπαιδεύσει χιλιάδες κρεοπώλες τα τελευταία χρόνια και έχουν διασφαλίσει ένα μίνιμουμ κατάρτισης ενός επαγγέλματος που παίζει ιδιαίτερο ρόλο στη διατροφή του πληθυσμού.

Νεώτερη ενημέρωση: Υπερψηφίστηκε χθες βράδυ (Κυριακή 28/4) το νομοσχέδιο, το οποίο περιέχει την τροπολογία για τη μη υποχρεωτικότητα των Σχολών Επαγγελμάτων Κρέατος, αλλά και σειρά άλλων τροποποιήσεων που αγγίζουν άλλα επαγγέλματα (π.χ. φούρνοι), ανάμεσα στα οποία και των γεωτεχνικών (κτηνίατροι, γεωπόνοι, ιχθυολόγοι, δασολόγοι, γεωλόγοι). Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα να ιδρύονται κτηνιατρεία, ή κτηνιατρικές κλινικές και από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κτηνίατροι.

26 April 2013
Banner
Banner