Αλλαγές στα παρασκευάσματα από κοινοτική Οδηγία

23 May 2013

Αλλαγές στα παρασκευάσματα από κοινοτική Οδηγία

Η εφαρμογή του κανονισμού 1333/2008 για τα πρόσθετα τροφίμων ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές και στα παρασκευάσματα κρέατος. Αυτό προκύπτει από ενημέρωση που δίνει η εταιρεία Provil στους πελάτες της, εφιστώντας την προσοχή στην ταξινόμηση των κρεατοσκευασμάτων στην κατηγορία των ανεπεξέργαστων τροφίμων. Με την εφαρμογή της οδηγίας από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Provil τίθεται σε παύση η χρήση οποιουδήποτε πρόσθετου σε όλα τα παρασκευάσματα κρέατος, ακόμη και αν αυτό αποτελεί εν μέρει συστατικό ενός άλλου τροφίμου που χρησιμοποιείται στη συνταγή του κρεατοσκευάσματος.
Έτσι, από την 1/6/2013, δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον στις συνταγές των παρασκευασμάτων κρέατος άλλα τρόφιμα ή βοηθητικές ύλες που εμπεριέχουν πρόσθετα. Για παράδειγμα:

Αρτύματα όπως μουστάρδα, που ενδέχεται να εμπεριέχει χρωστικές ή συντηρητικά.
Αλλαντικά (ζαμπόν ή μπέικον) και κίτρινα τυριά που χρησιμοποιούνται συνήθως στα ρολά ως γεμίσεις.
Ζωμοί και καρυκεύματα που περιέχουν ενισχυτικά γεύσεως ή χρωστικές.
Μαρινάτες & σάλτσες που περιέχουν συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.
Όπως βέβαια ξεκαθαρίζει η Provil η συγκεκριμένη οδηγία τίθεται σε ισχύ λόγω της αλλαγής κατηγορίας και νέας ταξινόμησης των προϊόντων κρέατος και όχι για λόγους ασφάλειας τροφίμων. Για το λόγο αυτό η ίδια η επιχείρηση αλλάζει ή προσαρμόζει τα προϊόντα της, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις.

23 May 2013
Banner
Banner