Ακαδημία Πτηνοτροφίας από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

18 July 2023

Ακαδημία Πτηνοτροφίας από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ακαδημία Πτηνοτροφίας ανακοινώνει ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά η οποία θα ξεκινήσει από την περιοχή της Χαλκίδας και θα υλοποιηθεί επιπλέον στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Άρτας και των Ιωαννίνων, από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2023.

Μέσω της δράσης θα δοθεί η δυνατότητα, συνολικά, σε εκατό (100) νέες και νέους πτηνοτρόφους με μεγάλη, μικρή ή και καθόλου εμπειρία, να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για την εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών. Η εφαρμογή των μαθησιακών αποτελεσμάτων της Ακαδημίας από τους εκπαιδευόμενους-παραγωγούς θα φέρει οφέλη ως προς τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονάδων τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι κατάρτισης των είκοσι πέντε (25) ατόμων (ένας κύκλος για κάθε περιοχή υλοποίησης). H διάρκεια κάθε κύκλου είναι 40 ώρες, εκ των οποίων οι 32 ώρες αποτελούν τη θεωρητική εκπαίδευση και οι 8 ώρες είναι πρακτική άσκηση. Στο τέλος του προγράμματος δίνεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Η δράση σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), με την επιστημονική καθοδήγηση καταξιωμένων επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο. Επικεφαλής της δράσης είναι ο κ. Μιχάλης Γκολιομύτης, Επίκουρος Καθηγητής ΓΠΑ.

Ο πρώτος κύκλος στην περιοχή της Χαλκίδας θα υλοποιηθεί από τις 11 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι τις 30 Ιουλίου 2023.

Πληροφορίες: https://www.generationag.org/akadhmia-pthnotrofias?fbclid=IwAR3DLYIcmdsrptQ1R3T8YYd_J1jbgQ0NxRhw1NhRgxFHjcQxCJ3aGihfJ40

18 July 2023
Banner
Banner