Αγρότης της χρονιάς 2023 – Απονομή βραβείων 2/12 στην Ξάνθη

29 November 2023

Αγρότης της χρονιάς 2023 – Απονομή βραβείων 2/12 στην Ξάνθη

Related Articles

Για 13η χρονιά διοργανώνονται τα Βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς», υπό την αιγίδα της Argenda, θεσμός πλέον που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων στους νικητές συνδυάζεται με την ημερίδα «Farmer’ s Day» στην οποία καλύπτονται θέματα τόσο γενικού ενδιαφέροντος (καλλιεργητικά, εμπορικά, τεχνολογικά, προγράμματα) όσο και ειδικά που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες, σημαντικές καλλιέργειες της εκάστοτε περιοχής.

Στην εκδήλωση δίνουν το «παρών» εκπρόσωποι του αγροτικού, επιχειρηματικού, θεσμικού και ευρύτερου αγροδιατροφικού χώρου, ενώ η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για τα τρία βραβεία του θεσμού γίνεται αρχικά από την Οργανωτική Επιτροπή την οποία στελεχώνουν μέλη της εξειδικευμένης δημοσιογραφικής ομάδας της Agrenda. Η Οργανωτική Επιτροπή ελέγχει τα κριτήρια συμμετοχής των υποψήφιων και στην συνέχεια αξιολογεί όλες τις υποψηφιότητες, με σκοπό να αναδείξει τις τρεις καλύτερες σε κάθε κατηγορία.

Δικαίωμα συμμετοχής, υποβολής υποψηφιότητας και διεκδίκησης βραβείου, έχουν όλοι οι αγρότες και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στη πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα.

Η διαδικασία αρχίζει με την υποβολή υποψηφιοτήτων, ανά κατηγορία βραβείων:

• Αγρότης της Χρονιάς

• Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς

• Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς

Η Οργανωτική Επιτροπή ελέγχει τα κριτήρια συμμετοχής των υποψήφιων και στην συνέχεια αξιολογεί όλες τις υποψηφιότητες, με σκοπό να αναδείξει τις τρεις καλύτερες σε κάθε κατηγορία. Στην τελική φάση η Επιτροπή Αξιολόγησης εξετάζει τους φακέλους των τριών επιλεχθέντων υποψηφίων ανά κατηγορία και κάθε μέλος της επιτροπής βαθμολογεί και παραδίδει την αξιολόγηση του για την ανάδειξη των νικητών.

Οι νικητές θα παρουσιαστούν στην τελετή απονομής των Βραβείων – Farmer’s Day που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου, στην Ξάνθη.

Πηγή: agrotistisxronias.gr

29 November 2023
Banner
Banner