Ίδιες τιμές με πέρυσι και επάρκεια ντόπιου κρέατος στα κρεοπωλεία, βεβαιώνει ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ηρακλείου Κρήτης

07 March 2024

Ίδιες τιμές με πέρυσι και επάρκεια ντόπιου κρέατος στα κρεοπωλεία, βεβαιώνει  ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ηρακλείου Κρήτης

Related Articles

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου, Βαγγέλης Κουρουπάκης ανέφερε πως οι τιμές του κρέατος κατά την περίοδο του Πάσχα θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

Τόνισε, μάλιστα, πως «τώρα  δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα της τιμής όμως δεν βλέπουμε κάποιο παράγοντα ικανό να μεταβάλει προς τα πάνω τα δεδομένα».

Αυτή τη στιγμή, πάντως, πωλείται το ντόπιο αρνί γύρω στα 12 ευρώ το κιλό και το κατσίκι 13 ενώ στο χοιρινό ανάλογα με το κομμάτι οι τιμές κυμαίνονται από 6-8 ευρώ το κιλό.

Πέρυσι, κατά την πασχαλινή περίοδο στο Ηράκλειο πωλούνταν στα κρεοπωλεία  το ντόπιο αρνί γάλακτος κατά μέσο όρο προς 12,5 ευρώ και το κατσίκι προς 13,5 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην επάρκεια σε ντόπιο κρέας, ο κ. Κουρουπάκης εκτιμά πως δεν θα έχουμε πρόβλημα, τουλάχιστον στα συνοικιακά κρεοπωλεία που πάντα προμηθεύονται ντόπια ζώα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουπάκη μια ποσότητα αμνοεριφίων θα καταλήξει αυτό το διάστημα στο εξωτερικό καθώς εκεί γιορτάζουν το καθολικό Πάσχα νωρίτερα, ενώ τα υπόλοιπα θα διοχετευθούν στην τοπική αγορά για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Παραδοσιακά, οι σφαγές αμνοεριφίων στα σφαγεία της Κρήτης ξεκινούν την Κυριακή των Βαΐων, ενώ από τη Μ. Δευτέρα αρχίζουν  οι παραγγελίες από τους πελάτες.

Ο κ. Κουρπουπάκης τονίζει πως πρέπει οι καταναλωτές να προσέχουν πάντα τις σφραγίδες στο κρέας που αγοράζουν για να ξέρουν τι τρώνε και να μην επιλέγουν κρέας που δεν ξέρουν που έχει σφαγεί το ζώο, όπως γινόταν κατά κόρον πριν από δεκαετίες, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

Πηγή: newshub.gr

07 March 2024
Banner
Banner