Έντονη βρετανική δραστηριότητα σε Χονγκ Κονγκ και Μακάο

05 March 2014

Έντονη βρετανική δραστηριότητα σε Χονγκ Κονγκ και Μακάο

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού για το Αγγλικό Βόειο και Πρόβειο Κρέας - EBLEX, μαζί με τέσσερις εξαγωγείς κρέατος από την Αγγλία, θα υποστηρίξει τη διοργάνωση ΜΕΓΑΛΗ Εβδομάδα, την οποία πραγματοποιεί στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο το Βρετανικό Ίδρυμα Εμπορίου και Επενδύσεων - UKTI.
Η ΜΕΓΑΛΗ Εβδομάδα, η οποία γίνεται στις 10-14 Μαρτίου, περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις (εμπορικές δεξιώσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και ενημερώσεις), ως μέρος μιας εμπορικής αποστολής που τελεί υπό την αιγίδα της βρετανικής κυβέρνησης. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του UKTI, θα πραγματοποιηθεί προώθηση του βόειου κρέατος σε επιλεγμένα εστιατόρια του Χονγκ Κονγκ, αλλά και σε υπερκατάστημα λιανικής πώλησης τροφίμων.
Σημειώνεται ότι σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι αρχές του Μακάο έχουν δώσει το πράσινο φως για εισαγωγή βρετανικού βόειου και πρόβειου κρέατος και αυτό θεωρείται αποτέλεσμα της μεγάλης κινητικότητας αλλά και της μεταξύ τους συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τελευταία το βρετανικό Υπουργείο Γεωργίας, το UKTI και ο EBLEX. Εκτιμάται δε ότι η εξέλιξη αυτή ανοίγει για το βρετανικό βόειο κρέας τον σημαντικό τομέα της γαστρονομίας του Μακάο. Η τοπική κυβέρνηση της περιοχής αυτής φέρεται πρόθυμη να ενισχύσει την προσφορά τροφίμων και ποτών που διατίθενται στους 27 εκατομμύρια τουρίστες τους οποίους δέχεται κάθε χρόνο.
Με αφορμή τις σημαντικές αυτές εξελίξεις, ο διευθυντής εξαγωγών του EBLEX Ζαν Πιερ Γκαρνιέ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μετά τη σημαντική παρουσία μας σε εκθέσεις τροφίμων στο Χονγκ Κονγκ το 2013, τώρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την ανάπτυξη των πωλήσεων των προϊόντων μας στις δύο αυτές περιοχές. Το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο είναι βασικοί εξαγωγικοί προορισμοί όχι μόνο για το βόειο, αλλά και για το πρόβειο κρέας, τα επεξεργασμένα κρέατα, ακόμη και για τα εντόσθια. Γι’ αυτό το λόγο ο EBLEX σε συνεργασία με το UKTI, επενδύει σημαντικούς πόρους στο άνοιγμα των εν λόγω αγορών».

* Οι αναγνώστες του Meat News θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν περισσότερα για τη διεθνή στρατηγική εξαγωγών του αγγλικού κρέατος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ο διευθυντής εξαγωγών του EBLEX, Ζαν Πιερ Γκαρνιέ (στη φωτογραφία εικονίζεται με μέλη του club αρχιμαγείρων), και η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου που θα βρίσκεται σύντομα στα χέρια σας.

05 March 2014
Banner
Banner