Ένα εκατομμύριο σουβλάκια καταναλώθηκαν στην Πάτρα, την Τσικνοπέμπτη

20 February 2023

Ένα εκατομμύριο σουβλάκια καταναλώθηκαν στην Πάτρα, την Τσικνοπέμπτη

Related Articles

Η παράδοση της Τσικνοπέμπτης σηματοδοτεί και την έναρξη των αποκριάτικων εθίμων, καθώς και την κατανάλωση ψητού, κυρίως, κρέατος - κατανάλωση που ξεκινά την Τσικνοπέμπτη και φτάνει έως την Κυριακή, πριν από την Καθαρή Δευτέρα.

Οι προτιμήσεις διαφοροποιούνται και δεν θα κάναμε λόγο γι’ αυτό εάν δεν ερχόταν η είδηση από την Πάτρα και εκ στόματος του προέδρου κρεοπωλών, Παναγιώτη Ζύγουρα, ο οποίος μας ενημερώνει πως την Τσικνοπέμπτη καταναλώθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα ούτε λίγο-ούτε πολύ πάνω από ένα εκατομμύρια σουβλάκια!

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, είναι εύλογο πλέον ο κόσμος να βγει και να θελήσει να κερδίσει όσα στερήθηκε. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το κάλεσμα των διοργανωτών του πατρινού καρναβαλιού, η αγορά κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, με δεδομένη και την καλοκαιρία που επικράτησε εκείνες τις μέρες.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του εθίμου ήταν οι εταιρείες παρασκευής και εμπορίας κρεάτων, οι οποίες προμήθευσαν επαρκώς την αγοράς, με τεράστιες ποσότητες, από σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου.

20 February 2023
Banner
Banner