Άρχισαν οι πλειστηριασμοί κοπαδιών…

29 June 2023

Άρχισαν οι πλειστηριασμοί κοπαδιών…

Περί πλειστηριασμών ο λόγος που στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν αφορά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, εξαιτίας οφειλών δανειοληπτών από «κόκκινα» δάνεια.

Εκτός από ακίνητη περιουσία τώρα πλέον γίνονται πλειστηριασμοί, όπως πληροφορούμαστε και σε ζώα, αφού στο σφυρί βγαίνουν το επόμενο διάστημα και… κοπάδια αιγοπροβάτων.

Αν και αυτή τη στιγμή, οι αναρτημένοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεπερνούν τις 190.000 όπου στην πλειονότητά τους έχει να κάνει με ακίνητα, υπάρχει και η περίπτωση κτηνοτρόφου από τη Μακεδονία, ο οποίος λόγω χρεών στα τέλη Ιουνίου θα δει το… κοπάδι του να πλειστηριάζεται. Πρόκειται για συνολικά 198 αιγοπρόβατα, στα οποία περιλαμβάνονται δύο κριοί, 140 θηλυκά πρόβατα, 55 αίγες και ένας τράγος.

Η κατάσχεση του κοπαδιού επιβλήθηκε στον κτηνοτρόφο για χρέη ύψους 90.352,59 ευρώ, επιπλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης, σε εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων. Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το κοπάδι έχει οριστεί στις 19.800 ευρώ. Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τέθηκε και το αρμεκτήριο αιγοπροβάτων του κτηνοτρόφου, 20 θέσεων, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 13.000 ευρώ.

Πηγή: agronewsbomb.gr

29 June 2023
Banner
Banner