Άρση καθηκόντων του τακτικού επιθεωρητή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού

13 December 2023

Άρση καθηκόντων του τακτικού επιθεωρητή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού

Related Articles

Mετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τακτικού επιθεωρητή του ΕΛΓΟ-Δήμητρα Χ.Π. προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού, μάλιστα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την κατηγορία της «δωροληψίας για ενέργειες που αντίκεινται στα καθήκοντά του κατά συρροή».

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η διοίκηση του ΕΛΓΟ παραπέμπει κατά προτεραιότητα την υπόθεση στο Δ.Σ. του Οργανισμού με το ερώτημα της αργίας. Επίσης, με εντολή του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη, επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων (ΕΕΠ&Π). Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες Επιτροπές από το 2010 και μετά λειτουργούσαν πλημμελώς ή δεν λειτουργούσαν καθόλου, επισήμως, «λόγω έλλειψης προσωπικού». Από το 2019 και μετά έγινε προσπάθεια λειτουργίας τους, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Μέσα σε μία δεκαετία (2010-2019) εξετάστηκαν από την πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων μόλις 78 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 145.700€, ενώ την τριετία 2020-2022, και παρά των περιορισμών της πανδημίας, εξετάστηκαν 144 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.101.181 €. Ενώ απομένουν προς εξέταση 169 υποθέσεις.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας ΕΕΠ&Π έχει δοθεί προτεραιότητα στην τομέα των τυροκομικών προϊόντων με στόχο την άρση της αίσθησης της ατιμωρησίας αλλά και την προστασία ενός εθνικού προϊόντος, ενώ ακολουθούν οι έλεγχοι για το ελαιόλαδο.

Ο υπουργός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε πως «...τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιους πρέπει να υπηρετούμε στις θέσεις που βρισκόμαστε. Καμία ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, δεν γίνονται αποδεκτά φαινόμενα ατιμωρησίας».

13 December 2023
Banner
Banner