Άνοιξε η πλατφόρμα πρώτης αρωγής για αγρότες στη Θεσσαλία – 7,2 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί

10 October 2023

Άνοιξε η πλατφόρμα πρώτης αρωγής για αγρότες στη Θεσσαλία – 7,2 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί

Οι πρώτες αποζημιώσεις που άγγιζαν τα 7,2 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 6/10, σε 1.757 πληγέντες της Θεσσαλίας. Όμως, μάλιστα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης: «Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν κάλυψη της οικοσκευής νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε και το σχήμα στεγαστικής συνδρομής ύψους 116 εκ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς. Συνολικά έχουν καταβληθεί 46,5 εκατομμύρια ευρώ σε 9.048 συμπολίτες μας».

Όμως, από χθες άνοιξε και η πλατφόρμα της πρώτη αρωγής, arogi.gov.gr, που αφορά τους αγρότες οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές στον εξοπλισμό και κεφάλαιό τους. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορούν οι αγρότες να υποβάλλουν αίτηση ώστε να λάβουν το πρώτο βοήθημα, 2.000 ευρώ, έναντι της κρατικής αρωγής που θα πάρουν  για τις απώλειες στον εξοπλισμό τους, στα μηχανήματα, στα εμπορεύματα, στα πάγια, στο έγγειο κεφάλαιο και αντίστοιχα μέσα παραγωγής.

Επίσης, στις 6/10 ξεκίνησα η υποβολή αιτήσεων μέσω του gov.gr, για προσωρινή στέγαση με επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για τους πολίτες των οποίων η οικία έχει πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που έπληξαν την χώρα μας.

Πηγή: agrotypos.gr

10 October 2023
Banner
Banner