Άνοδος κατανάλωσης χοιρινού στην Ισπανία
Related Articles
Στην Ισπανία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τρώνε χοιρινό όχι μόνο στο σπίτι αλλά και όταν βγαίνουν έξω, όπως σε εστιατόρια ή καφετέριες. Αυτή η τάση δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο του χοιρινού κρέατος.
Νέα μελέτη με στοιχεία
Μια έρευνα που έκανε η εταιρεία Kantar για την INTERPORC (την διεπαγγελματική οργάνωση χοιρινού στην Ισπανία) δείχνει ότι το 2024 και στις αρχές του 2025, η κατανάλωση χοιρινού εκτός σπιτιού αυξάνεται σταθερά.
Τι προτιμούν οι καταναλωτές
Το χοιρινό αποτελεί το 20% του φρέσκου κρέατος που καταναλώνεται έξω από το σπίτι. Οι πιο αγαπημένες επιλογές είναι σάντουιτς, μπέργκερ και χοιρινές μπριζόλες. Επίσης, αυξήθηκε η κατανάλωση επεξεργασμένου χοιρινού, όπως το ιβηρικό ζαμπόν.
Ποιοι το καταναλώνουν περισσότερο
Οι περισσότεροι καταναλωτές είναι άτομα άνω των 50 ετών. Αυτό όμως δείχνει την ανάγκη να βρουν τρόπους να προσελκύσουν και πιο νέους ανθρώπους, ειδικά στην οργανωμένη εστίαση.
Η INTERPORC θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του χοιρινού στην εστίαση, προσφέροντας νέες, τοπικές και μοντέρνες επιλογές που να ταιριάζουν με τις προτιμήσεις των σημερινών καταναλωτών.
Πηγή: euromeatnews.com