Άνοδος στις τιμές των χοίρων στην Ε.Ε.

08 March 2023

Άνοδος στις τιμές των χοίρων στην Ε.Ε.

Εξετάζοντας τις τάσεις στις τιμές των χοίρων στην Ε.Ε. βλέπουμε πως παρουσιάζουν μια άνοδο καθώς πλησιάζει η άνοιξη. Οι αναφορές για περιορισμένη προσφορά σε χοίρους έτοιμους για σφαγή στην Ευρώπη πιθανότατα οδήγησαν σε αυτήν την αύξηση της τιμής κατά μερικές εβδομάδες, καθώς οι μεταποιητές προσπαθούν να αντιστοιχίσουν την προσφορά με τη ζήτηση.

Εξετάζοντας τους βασικούς παραγωγούς της Ε.Ε., σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις τιμών σε γενικές γραμμές τις 4 εβδομάδες που έληξαν στις 19 Φεβρουαρίου, εκτός από τη Δανία. Οι δανέζικοι χοίροι παρουσίασαν μείωση της τιμής τους κατά 4 p κατά τη διάρκεια της περιόδου, αν και υπήρξε μια μικρή άνοδος την τελευταία εβδομάδα, φέρνοντας την τιμή στα 151,56 p/kg. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή των βασικών παραγωγών κατά σχεδόν 30 p.

Οι τιμές για τις άλλες επιλεγμένες βασικές χώρες είναι πλέον οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί. Η Ολλανδία σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ανέβηκε σχεδόν κατά 29 p. στα 180,73 p./κιλό, για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Φεβρουαρίου. Η Γερμανία είδε επίσης τις τιμές να αυξάνονται πολύ πάνω από 20 π.μ. φθάνοντας στα 207,01 p./κιλό. εβδομάδα, 0,50 p υψηλότερη από την τιμή αναφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γαλλία και η Ισπανία έχουν δει τις τιμές να αυξάνονται κατά 20 π.μ. σε 196,70 p./κιλό και 15 π.μ. σε 191,98 p./κιλό αντίστοιχα.

08 March 2023
Banner
Banner