Άμεση καταγραφή και αποζημίωση ζημιών στις γεωκτηνοτροφικές μονάδες, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Αν. Θεσσαλονίκης

03 July 2023

Άμεση καταγραφή και αποζημίωση ζημιών στις γεωκτηνοτροφικές μονάδες, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Αν. Θεσσαλονίκης

Related Articles

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζητά να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι γεωκτηνοτροφικές μονάδες αλλά και οι καλλιέργειες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100%. Να σημειωθεί πως οι καταστροφές που έχουν γίνει οφείλεται  στις πρόσφατες βροχοπτώσεις και στις πλημμύρες στα Βασιλικά.

Συγεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος Αν. Θεσσαλονίκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Για άλλη μια φορά, και ενώ εδώ και χρόνια ζούμε με την αγωνία της επιβίωσης από τα υπέρογκα έξοδα και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, χτυπιόμαστε και από την πολιτική του δήμου, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης, που βάζει τις ανάγκες μας στο ζύγι του κόστους - οφέλους. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι δεν φταίνε τα "έκτακτα καιρικά φαινόμενα", αλλά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο υποδομής, που να προστατεύει τις καλλιέργειές μας, τις μονάδες μας, τα θερμοκήπιά μας, το βιος μας.

Όπως υπερχείλισαν τα νερά, έτσι και η υπομονή μας. Τα ίδια ρέματα ξεχειλίζουν εδώ και δεκαετίες. Με δύο ψιχάλες γίνονται λίμνη όλα τα Βασιλικά, θέτοντας σε κίνδυνο όλους μας. Το ζήτημα της κατασκευής της περιφερειακής τάφρου είναι γνωστό σε όλους τους υπεύθυνους εδώ και δεκαετίες. Πότε επιτελούς θα μπει σε προτεραιότητα η κατασκευή του; Ποιανών οι ανάγκες πρέπει να καλυφθούν για να μπορούμε κι εμείς να μην ανησυχούμε σε κάθε βροχή, αν την επόμενη θα έχουμε καλλιέργεια, θερμοκήπιο, δρόμους να πάμε, σπίτι να μείνουμε».

03 July 2023
Banner
Banner