Όχι food pass μόνο για τις αλυσίδες τροφίμων, ζητούν οι κρεοπώλες

06 September 2022

Όχι food pass μόνο για τις αλυσίδες τροφίμων, ζητούν οι κρεοπώλες

Την δυσαρέσκειά τους εκφράζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών με αφορμή τα ακούσματα περί χορηγήσεως επιδόματος των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων, «Food Pass», στις πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων τα super markets.  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της ΠΟΚΚ, επισημαίνει:

«Θεωρούμε ότι το μέτρο εξαργύρωσης του επιδόματος τροφίμων στις πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων απαξιούν για ακόμα μια φορά τον επαγγελματία Κρεοπώλη και εντείνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό εφόσον κατευθύνουν τον καταναλωτή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Καλόν, λοιπόν, θα είναι εν όψει της επίσημης εξαγγελίας του «Food Pass» από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να το ξανασκεφθούν οι ιθύνοντες και να διευρύνουν τη λίστα των επαγγελματιών όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να εξαργυρώσει το εν λόγω βοήθημα.  

Η ένταξη του επαγγελματία Κρεοπώλη στην εξαργύρωση του επιδόματος τροφίμων θα βοηθήσει τις πληγείσες επιχειρήσεις μας και θα αποτρέψει το μαρασμό – αφανισμό ενός ζωτικού κλάδου επαγγελματιών για την ελληνική οικονομία.

Για το λόγο αυτόκαταγγέλλουμε τις όποιες αποκλίσεις που έχουν ως αντίκτυπο όχι μόνο την υποβάθμιση και οικονομική τελμάτωση του κλάδου μας αλλά του χώρου του κρέατος γενικότερα».

06 September 2022
Banner
Banner