Φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας

20 May 2014

Φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας

Με τον τίτλο «Delicious France» και έµβληµα τα γνωστά λαχταριστά πολύχρωµα µακαρόν, τo 4ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας προτείνει ένα μήνα µε γεύσεις και αρώµατα Γαλλίας και προσκαλεί ερασιτέχνες και γνώστες να γνωρίσουν τα προϊόντα, την ποιότητα και τον πλούτο της γαλλικής γαστρονομίας.
Τι είναι αυτό που κάνει τη γαλλική γαστρονομία μοναδική; Μία χώρα που η μακρά γαστρονομική παράδοση και τεχνογνωσία είναι αναγνωρισμένη ανά τον κόσµο, που γνωρίζει να σέβεται καθένα από τα παραδοσιακά ιδιότυπα προϊόντα της και να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους µέσα από τις µεθόδους παραγωγής, τις συνταγές, τις τεχνικές, την τελική παρουσίασή τους και τις στιγµές γευστικής απόλαυσης.

Τα πολλά πρόσωπα της γαλλικής γαστρονοµίας
Από το ανοιξιάτικο πικ νικ και την τραγανή µπαγκέτα, το χαλαρωτικό απεριτίφ µετά τη δουλειά µεταξύ φίλων ή τα ανεπιτήδευτα µενού των µικρών µπιστρό έως τα βραβευµένα της εστιατόρια, η γαλλική γαστρονοµία εκφράζεται µε άνεση µέσα από τις µυριάδες της µορφές, έχοντας επηρεάσει καθοριστικά τις τάσεις και το χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας. Αυτές όλες οι εκφράσεις της γαλλικής γαστρονομίας θα παρουσιαστούν με τη συμμετοχή 80 και πλέον µπαρ και εστιατορίων που προτείνουν γαλλικά µενού και κοκτέιλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το πικ νικ και απεριτίφ στο Πάρκο Ελευθερίας. Στο 4ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονοµίας είναι καλεσμένοι τόσο εκείνοι που είναι ήδη γνώστες όσο, και κυρίως, εκείνοι που επιθυµούν να ανακαλύψουν τις γαλλικές γεύσεις.
To Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του ∆ήµου Αθηναίων.

20 May 2014
Banner