Διάκριση στα Green Brand Awards 2024 για τον ΟΑΚΚΑ Α.Ε. – Σημαντική η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος

27 March 2024

Διάκριση στα Green Brand Awards 2024 για τον ΟΑΚΚΑ Α.Ε. – Σημαντική η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος

Related Articles

Το καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ζωικών υποπροϊόντων στις εγκαταστάσεις του, στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη και στις Ιχθυόσκαλες Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Καβάλας, παράλληλα με ένα πρόγραμμα διαχείρισης των βιοαποβλήτων με μείωση της σπατάλης τροφίμων, ξεχώρισαν τον ΟΑΚΚΑ Α.Ε., φέρνοντάς του μια ακόμα διάξριση στα Green Brand Awards 2024, που πραγματοποιηθήκαν την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στο Sofitel Athens Airport, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Boussias Εvents.

Μία ακόμη διάκριση για τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), στα Green Brand Awards 2024, που πραγματοποιηθήκαν την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στο Sofitel Athens Airport, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Boussias Εvents.

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας βραβεύτηκε στην κατηγορία   για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος, με Υπηρεσίες Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης και το βραβείο παρέλαβαν στελέχη του Οργανισμού.

Η Διοίκηση του Οργανισμού, σχεδίασε και υλοποίησε αρχικά δράσεις ενημέρωσης των εργαζόμενων, συνεργατών και εμπόρων για την ανακύκλωση, ενώ στη συνέχεια τέθηκε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαριότητας και διαχείρισης αποβλήτων. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του, πέτυχε τους στόχους ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών, ενώ ταυτόχρονα μείωσε τη σπατάλη τροφίμων σε υψηλά ποσοστά.

Ο σχεδιασμός του έργου στηρίχθηκε στους παρακάτω περιβαλλοντικούς στόχους:

  1. Ανάκτηση Ανακυκλώσιμων υλικών
  2. Ανάκτηση Οργανικών υλικών
  3. Μείωση σπατάλης τροφίμων

Ο ΟΚΑΑ Α.Ε., με τη συνεργασία εργαζόμενων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εταιριών, οι οποίες με καινοτόμες τεχνολογίες και προγράμματα ESG, συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και δημιουργούν προϋποθέσεις βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος: «Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει την συνεχή δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Με την προσπάθεια και την αφοσίωση του προσωπικού μας, καθώς και με την στήριξη των συναλλασσόμενων στις εγκαταστάσεις μας, εμείς στον ΟΚΑΑ συνεχίζουμε να καινοτομούμε στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Στον ΟΚΑΑ θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση των Πράσινων Μορφών Ανάπτυξης, διότι γνωρίζουμε ότι ο σεβασμός του οικοσυστήματός μας είναι πρωταρχικός παράγοντας για την εξασφάλιση τροφής στο μέλλον».

27 March 2024
Banner