Το Φεστιβάλ “Αμάλθεια” στο Γκάζι, από 5/3 έως 10/3

21 February 2024

Το Φεστιβάλ “Αμάλθεια” στο Γκάζι, από 5/3 έως 10/3

Related Articles

Με θέμα  «Ερασιτεχνική γεωργία και η Παραγωγή τροφής», θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ «Αμάλθεια», από την Τρίτη 5 Μαρ 2024, έως την Κυριακή 10 Μαρ 2024 και ώρες 10.00-20.00, στον χώρο του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΥ (οδός Πειραιώς, έναντι Τεχνόπολις, Γκάζι, Αθήνα). Είσοδος ελεύθερη.

Οι τομείς που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ είναι: 1. Παραγωγή τροφής, 2. Αγροδιατροφικές Εφοδιαστικές Αλυσίδες και 3. Τοπικές και γηγενείς ποικιλίες των καλλιεργούμενων ειδών. Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται και οι αυτόχθονες φυλές ζώων οι οποίες διαμορφώθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια πολλών χιλιετιών. Από τότε αρχίζει ένα μοναδικό «ταξίδι» αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων, του τόπου τους, των φυτών που καλλιεργούν και των ζώων που εκτρέφουν. Οι κοινωνίες στηρίζονταν στις τοπικές ποικιλίες και τις αυτόχθονες φυλές για την επιβίωση τους και επινοούσαν πρακτικές για την αξιοποίησή τους και έτσι δημιουργήθηκε πολύτιμη γνώση που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά ως άυλη πολιτισμική κληρονομιά. Είτε σε κήπους, είτε σε μικρές καλλιέργειες, οι τοπικές ποικιλίες των ετησίων φυτικών ειδών, οι γηγενείς ποικιλίες των πολυετών και οι αυτόχθονες φυλές επιβιώνουν.

Πληροφορίες-email: www.fieldsofamalthea.gr, akarkalou@skywalker.gr, 210-9730280, εσωτ: 244). Το φεστιβάλ υποστηρίζεται στην Ελλάδα από τον όμιλο Skywalker-Εργασία.

21 February 2024
Banner