Το Σωματείο Κρεοπωλών Βόλου απαντά στις καταγγελίες για παράνομες ελληνοποιήσεις

02 May 2024

Το Σωματείο Κρεοπωλών Βόλου απαντά στις καταγγελίες για παράνομες ελληνοποιήσεις

Σάλος έχει προκληθεί μετά από καταγγελία στην οποία προχώρησε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του νομού Μαγνησίας, Γιώργος Τερζάκης λέγοντας σε τοπικό κανάλι του Βόλου πως «...εισαγόμενα αμνοερίφια που “βαφτίστηκαν” ελληνικά πωλούνται σαν ντόπια σφάγια σε κρεοπωλεία του Βόλου. ... Οι έμποροι, εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία που βλέπει προαιρετική τη σφραγίδα προέλευσης του ζώου, φέρνουν αρνιά από τη γειτονική χώρα και τα διανέμουν στα κρεοπωλεία ως ελληνικά. .... Το 50% των κρεοπωλείων έτσι ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Πάσχα και αυτό είναι εις βάρος των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών. Δεν έχουμε δικαίωμα να δημοσιοποιήσουμε ονόματα, αλλά αυτό συμβαίνει».

Ο κ. Γιώργος Τερζάκης πρόσθεσε πως είναι πλέον απαραίτητο να ενταθούν οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα. Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν σφάγια εισαγωγής που αγοράστηκαν προς 9 ευρώ το κιλό, να πωλούνται σαν ντόπια προς 6 και 7 ευρώ το κιλό ακριβότερα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει σχετικά με την τιμή διάθεσης των αμνοεριφίων των κτηνοτρόφων στα σφαγεία ότι «μόλις που καλύπτεται το κόστος εκτροφής των ζώων».

Το Σωματείο Κρεοπωλών Βόλου αντιδρώντας άμεσα στα λεγόμενα του κ. Τερζάκη εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Περιήλθε σε γνώση του Σωματείου μας ότι κάποιος κύριος, ο οποίος εμφανίζει τον εαυτό του ως πρόεδρο κάποιου συλλόγου κτηνοτρόφων, ανακοίνωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πωλούμενων αμνοεριφίων στον νομό Μαγνησίας, δεν είναι ελληνικής προέλευσης. Τόσο ο σύλλογός μας, τα μέλη μας, αλλά και οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, έχοντας ως πρώτιστο μέλημά μας την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού και την προστασία της αγοράς, τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια την κείμενη νομοθεσία και λειτουργούμε πάντοτε με πρώτιστο μέλημά μας τον απόλυτο σεβασμό προς τους πολίτες.

Με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε να ανακοινώσουμε ότι για τα παραπάνω ψεύδη που έχουν διαδοθεί, δώσαμε εντολή στον δικηγόρο του συλλόγου μας να ενεργήσει τα νόμιμα σε βάρος του παραπάνω κυρίου και όσων τον έχουν συνδράμει στις διαδόσεις αυτές που έχει προβεί, χωρίς να παραλείψει να υποβάλει εναντίον του μήνυση για τα αδικήματα που διέπραξε με την ανακοίνωσή του».

02 May 2024
Banner