Τι ειπώθηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΥΠΑΑΤ

16 October 2013

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χθες 15/10, με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική την περίοδο 2014-2020 και η διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής».
Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Cioloş τοποθετήθηκε σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, ενώ ανέφερε τις σημαντικές ιδιαιτερότητες που διαθέτει η Ελλάδα και πώς μπορεί να αξιοποιήσει τις κοινοτικές ενισχύσεις για μια πιο βιώσιμη και ισχυρή γεωργία. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που παράγει η χώρα μας, πάνω στα οποία μπορεί να «πατήσει» η γεωργία της.
Ο υπουργός, Αθ. Τσαυτάρης παρουσίασε τις κατευθύνσεις πολιτικής για τη διαμόρφωση του οράματος, τους στόχους και τη στρατηγική για την ελληνική γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη για το 2020 και τα μέσα για την επίτευξη αυτών των στόχων, αξιοποιώντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις δυνατότητες και τα κονδύλια που παρέχονται στη χώρα μας, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.
Στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε τις άμεσες ενισχύσεις «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» για τους αγρότες, καθώς σε περιόδους κρίσης αποτελούν σχεδόν το 60% του αγροτικού εισοδήματος. Αναφερόμενος στην ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων κάλεσε την Επιτροπή να δώσει μια συνετή λύση όταν καταθέσει την έκθεσή της για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας καταγωγής για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής από τυχόν παραπλάνηση και να αποδίδεται στον παραγωγό η προστιθέμενη αξία που δικαιούται.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων, των περιφερειών, αρκετά στελέχη του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του.

Μπορείτε να βρείτε τις ομιλίες των κυρίων Ciolos, Τσαυτάρη και Χαρακόπουλου πατώντας επάνω στα ονόματά τους.

16 October 2013
Banner