Σ. Κεσίδης: Ικανοποιητική η κίνηση στα κρεοπωλεία

28 December 2022

Σ. Κεσίδης: Ικανοποιητική η κίνηση στα κρεοπωλεία

Με δεδομένη την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ανάλογη είναι και η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα τροφίμων και ειδικότερα στα κρεοπωλεία της χώρας, τις γιορταστικές μέρες.

Μιλώντας σε site, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδος, Σάββας Κεσίδης, ανέφερε πως οι καταναλωτές ψώνισαν κρέας σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Παρ’ όλα αυτά οι κρεοπώλες φαίνονται ικανοποιημένοι από την κίνηση στα καταστήματά τους, αφού αναμένεται η κίνηση να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τον κ. Κεσίδη «τα κρεοπωλεία δέχονται παραγγελίες ενώ παραδοσιακά οι αγορές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι γίνονται το τελευταίο διήμερο».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί «καλάθι του νοικοκυριού» και στα κρεοπωλεία ο πρόεδρος της ΠΟΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του κλάδου: «Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ποιοτικό κρέας στα κρεοπωλεία της χώρας και σε καλές τιμές 365 μέρες τον χρόνο».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία έπειτα από συνάντηση που είχε τότε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωνε ότι «επειδή το κρέας για να ενταχθεί μέσα στο καλάθι απαιτείται Υπουργική Απόφαση, δηλαδή νόμος, πράγμα το οποίο σημαίνει πως η τήρηση του εν λόγω νόμου θα επιφέρει ελέγχους από την επιτροπή ανταγωνισμού και την πιθανότητα να ανακύψουν πρόστιμα. Όλα αυτά όχι μόνο διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων μας και μας επιφορτίζει με άγχος αλλά και καθιστούν ανέφικτη έως ακατόρθωτη την εφαρμογή του».

Ο κλάδος των κρεοπωλών είδε θετικά το μέτρο για το market pass με την επιδότηση του 10% των αγορών σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, μεταξύ των οποίων και σε κρεοπωλεία, που θα εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κεσίδης «…έστω κι αν αποτελεί ένα μικρό ποσοστό των αγορών, είναι ένα βοήθημα για τους οικονομικά ασθενέστερους. Είναι θετικό το γεγονός θα μοιραστεί σε ολόκληρη την αγορά, σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ».

Πηγή: CNN.gr

28 December 2022
Banner
Banner