Σύσκεψη Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους στα Γρεβενά

20 August 2013

Διευρυμένη σύσκεψη για την κτηνοτροφία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου στους Φιλιππαίους Γρεβενών, στις 19 Αυγούστου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο πρόεδρος, Νίκος Παλάσκας και τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, καθώς και πρόεδροι κτηνοτροφικών συλλόγων από τη Μακεδονία και την Ήπειρο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου και ο αναπληρωτής υπουργός τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του ΥΠΑΑΤ που στοχεύουν στη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Συγκεκριμένα παρουσίασε στους κτηνοτρόφους τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην κτηνοτροφία μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που υπογράφηκαν, καθώς πλέον:
1. νομιμοποιούνται οριστικά αυθαίρετες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις χωρίς κανένα πρόστιμο,
2. απαλλάσσονται από την έκδοση περιβαλλοντικής άδειας οι νέες σταυλικές εγκαταστάσεις και
3. θεσπίζεται για πρώτη φορά πλαίσιο για την ίδρυση Οργανώσεων Παραγωγών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Ο κ. Χαρακόπουλος προέτρεψε τους παραγωγούς να συνενώσουν τις δυνάμεις τους, ιδιαίτερα στο γαλακτοκομικό τομέα αξιοποιώντας τις ρυθμίσεις της ΚΥΑ για τις Οργανώσεις Παραγωγών, όπου με πρακτικές συμβολαιακής γεωργίας και ουσιαστική σύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, θα επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής, η σταθεροποίηση των τιμών παραγωγών και η εύρυθμη λειτουργία όλης της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

20 August 2013
Banner
Banner