Σύσκεψη αγελαδοτρόφων με το ΥΠΑΑΤ

09 October 2013

Τις προοπτικές της βοοτροφίας και της αγελαδοτροφίας στη νέα ΚΑΠ συζήτησαν οι εκτπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βοοτροφικών και Αγελαδοτροφικών Συλλόγων Ελλάδας με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νέστορας Πουρσανίδης και ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Αυγερινός, έθεσαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας θέματα που απασχολούν τους βοοτρόφους. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μ. Χαρακόπουλος τόνισε πως στόχος του ΥπΑΑΤ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 είναι οι ενισχύσεις να δίδονται σε όσους πραγματικά παράγουν.
Οι εκπρόσωποι του υπουργείου ενημέρωσαν πως το ΥπΑΑΤ καταβάλλει προσπάθεια για τη στελέχωση των αγροτικών κτηνιατρείων και των κτηνιατρικών εργαστηρίων, ενώ όσον αφορά στο ζήτημα της ασφάλισης του ζωικού κεφαλαίου για ασθένειες που σήμερα δεν ασφαλίζονται, γνωστοποίησαν ότι πέραν της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ, το 2014 θα εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη για να εξετασθεί η δυνατότητα κάλυψης των νόσων αυτών στο μέλλον.
Στη σνάντηση συμμετείχαν ο γενιός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Μόσχος Κορασίδης και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Μελάς.

09 October 2013
Banner
Banner