Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο Κρήτης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων

13 November 2023

Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο Κρήτης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων

Related Articles

Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο, εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύνδεσμος Κρεοπωλών Ηρακλείου προς τιμήν των Ταξιαρχών.

Η Σχολή θα έχει χαρακτήρα ειδικής αποκεντρωμένης υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντίστοιχη με τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθήνας, η οποία υπάγεται στη Διεύθυνση Έρευνας Καινοτομίας και Εκπαίδευσης του Υπουργείου. Στη δικαιοδοσία της Σχολής θα ανήκει ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης.

Παρών στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ) Γιάννης Φασουλάς, τον οποίο συνεχάρη ο υπουργός για το σημαντικό έργο του στον τομέα της κτηνοτροφίας, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τις σοβαρές προσπάθειες του προέδρου του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Λευτέρη Ντουράκη για αναβάθμιση του επαγγέλματος του κρεοπώλη.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε πως η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στην Κρήτη, με το διευρυμένο εκπαιδευτικό ρόλο του θα ενισχύσει το επάγγελμα του κτηνοτρόφου, κάνοντας τον κλάδο του κρέατος πιο ελκυστικό για νέους ανθρώπους, συνεισφέροντας έτσι στην πρωτογενή παραγωγή του τόπου.

Το επάγγελμα του κτηνοτρόφου πρέπει να καταστεί πιο ελκυστικό στη νέα γενιά, επισήμανε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι με την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Κρήτης στο Ηράκλειο, ενός φορέα με εκπαιδευτική, ενημερωτική και ερευνητική αποστολή, ενισχύεται έμπρακτα ο κτηνοτροφικός κλάδος

Διαβάστε επίσης:

Ευχαριστήρια επιστολή στον ΥπΑΑΤ από τους κρεοπώλες Ηρακλείου

13 November 2023
Banner
Banner