«Συνεχής η στήριξη της κυβέρνησης στους αγρότες», η απάντηση της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ

21 October 2022

«Συνεχής η στήριξη της κυβέρνησης στους αγρότες», η απάντηση της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις (20/9/22) του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στην 29ης Έκθεσης Agrotica, στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες είναι συνεχής, συνεπής και δεδομένη όλο το διάστημα της εξωγενούς κρίσης, που πλήττει και την πρωτογενή παραγωγή.

Με στοχευμένα μέτρα που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ για λιπάσματα, ζωοτροφές, επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, μειώσεις ΦΠΑ, μειώσεις φορολογίας και ενίσχυση συνεργατικών σχημάτων κ.ά., από την αρχή του έτους, στηρίζουμε τους αγρότες μας  για να διασφαλιστεί η συνέχεια της παραγωγής και η επάρκεια τροφίμων στη χώρα μας.

Για αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές από το 2021 έως σήμερα έχουν καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ στους Έλληνες αγρότες 489.505.223 ευρώ, τα περισσότερα που έχουν δοθεί ποτέ σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα:

  1. Νέων Αγροτών, 525 εκατ. ευρώ
  2. Βιολογικής παραγωγής, 705 εκατ. ευρώ
  3. Έργων άρδευσης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσα, από το «Ύδωρ 2.0», προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ που θα κινητοποιήσουν για τη λειτουργία τους πόρους 4,5 δισ.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται Σχέδια Βελτίωσης ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλάει με πράξεις και αφήνει τα ανέξοδα και μεγάλα λόγια στον κ. Τσίπρα.

Οι δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν, δυστυχώς γι’ αυτόν, τη χθεσινή πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και μάλιστα μέσω του gov.gr, ενώ επιπλέον συμπίπτουν με την έγκριση του υποβληθέντος Στρατηγικού Σχεδίου στο πλαίσιο της ΚΑΠ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα που δημιουργεί η εξωγενής κρίση τα οποία έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες μας με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και πόρους.

Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. η αγροτική οικονομία αποτελούσε και αποτελεί πάντοτε κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

21 October 2022
Banner