Συνάντηση Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους για τη νέα ΚΑΠ

09 September 2013

Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων συναντήθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος παρουσίασε στους κτηνοτρόφους τις πρόσφατες δράσεις του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξή τους και οι οποίες δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματά τους όπως:

Η οριστική νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς πρόστιμο.
Η απλοποίηση αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Πλέον δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη για ίδρυση νέας κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή επέκταση και εκσυγχρονισμό υφιστάμενης. Αρκεί μια απλή αίτηση-δήλωση υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.
Η θέσπιση, για πρώτη φορά, πλαισίου για την ίδρυση και αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών, Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στο γαλακτοκομικό τομέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς, ο οποίος ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους για τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ειδικά για τον τομέα της κτηνοτροφίας και τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής του.
Επίσης η αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήμητρα Χαλικιά αναφέρθηκε στο ζήτημα των βοσκοτόπων και ανέλυσε τα προβλήματα που είχαν ανακύψει καθώς και τις ενέργειες του Οργανισμού για την επίλυσή τους.
Τέλος, ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Ιατρίδης ενημέρωσε τους παραγωγούς για τις εξελίξεις σχετικά με το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών και τα μικρά στοχευμένα Σχέδια Βελτίωσης, τα οποία περιλαμβάνει η τελευταία πρόταση αναθεώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

09 September 2013
Banner