Αγροτικά Τμήματα σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, σχεδιάζει ο Αυγενάκης

11 July 2023

Αγροτικά Τμήματα σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, σχεδιάζει ο Αυγενάκης

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον πρόεδρο της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,  Ιωάννη Μασούτη, χθες, 10/7/2023, τέθηκαν οι  παράμετροι ώστε να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία πλαισίου για την ένταξη  Αγροτικών Τμημάτων σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, έτσι όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός στην Βουλή, κατά την παρουσίαση των  Προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

 Ο κ. Αυγενάκης, μάλιστα, δήλωσε: «Με υπομονή, επιμονή και στοχο-προσήλωση ξεκινάμε την προσπάθεια μας για την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο της χώρας, με  την εγγραφή των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων σε  αυτά. Αξιοποιώντας τις δομές, την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων θέλουμε να εντάξουμε στο θεσμικό τους πλαίσιο τα Αγροτικά Τμήματα, δίνοντας πρόσβαση στα οφέλη μιας ήδη οργανωμένης δομής στους παραγωγούς και στους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα».

Με τη σειρά του, ο κ. Μασούτης τόνισε σχετικά με τη συζήτησή τους: «Ήταν μια ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφικών Λευτέρη Αυγενάκη που ανταποκρίθηκε αμέσως και τον ευχαριστούμε θερμά. Να σημειώσω ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη συζήτηση που είχαμε  στην πρόταση του Υπουργού για την δημιουργία και την ένταξη Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας».

11 July 2023
Banner
Banner