Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τη δημοτική Αρχή

28 May 2024

Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τη δημοτική Αρχή

Related Articles

Διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Δημαρχείο της Αθήνας, με συμμετοχή όλων των αρμόδιων αντιδημάρχων της πόλης.

Στη συνεδρίαση, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον πρόεδρο του ΕΣΑ, Σταύρο Καφούνη, αναλύθηκαν διεξοδικά όσα σοβαρά θέματα απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης, ενώ ο κάθε σύμβουλος του ΕΣΑ είχε εκ των προτέρων αναλάβει να παρουσιάσει -στις πραγματικές του διαστάσεις- ένα θέμα, με ταυτόχρονη πρόταση επίλυσής του.

Η διαχείριση των χρήσεων γης, βασισμένη στην ετήσια έρευνα του ΕΣΑ, ώστε να αποφύγουμε υπερβολές που απειλούν την βιωσιμότητα της πόλης με καταστροφικά αποτελέσματα για κατοίκους, επισκέπτες αλλά και επιχειρήσεις, αποτέλεσε ένα από τα καίρια ζητήματα το οποίο απαιτεί συνεργασία για προσεκτικές, στοχευμένες και μελετημένες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι αντιδήμαρχοι τοποθετήθηκαν επί των συγκεκριμένων θεμάτων, ώστε οι δύο ομάδες να καταλήξουν σε συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε: «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου θεώρησα ότι η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με την Δημοτική Αρχή αποτελεί αναγκαιότητα η οποία μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε να βελτιωθεί η ζωή όλων στην πόλη μας. Στη σημερινή πρώτη, διευρυμένη συνεδρίαση είμαι ευτυχής γιατί διαπίστωσα ότι αντίστοιχη βούληση υπάρχει και από τον δήμαρχο Αθηναίων, τον οποίο ευχαριστώ για την φιλοξενία, αλλά και από το σύνολο των παρισταμένων Αντιδημάρχων. Ως άνθρωποι της αγοράς, θέσαμε συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα, από τα οποία θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα, προς όφελος κατοίκων, επισκεπτών και της επιχειρηματικής κοινότητας, την οποία ενωμένοι εκπροσωπούμε».

28 May 2024
Banner