Συνάντηση της ΠΟΚΚ στο ΥΠΑΑΤ για τα ζωικά υποπροϊόντα

15 November 2022

Συνάντηση της ΠΟΚΚ στο ΥΠΑΑΤ για τα ζωικά υποπροϊόντα

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα ζωικά υποπροϊόντα (ΖΥΠ) πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Συγκεριμένα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σάββας Κεσίδης και ο τεχνικός της σύμβουλος κτηνίατρος M.Sc Πάνος Κατοίκος συναντήθηκαν με την προϊσταμένη του Τμήματος Ζωικών Υποπροϊόντων του ΥΠΑΑΤ, Δέσποινα Παπανικολάου.

Η συζήτηση, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΚΚ, διεξήχθη σε άριστα οικείο κλίμα και είχε ως αντικείμενο την επικείμενη ενημερωτική εκδήλωση του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος για τη διαχείριση των Ζωϊκών Υποπροϊόντων (ΖΥΠ) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ). Σε αυτήν επικράτησε εποικοδομητικός διάλογος και  αντηλλάγησαν απόψεις για την ορθή συλλογή, διαχείριση και αξιοποίηση των προϊόντων κρέατος που προκύπτουν σε ένα μικρό κρεοπωλείο.

Η εν λόγω Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα του ΒΕΑ, Ακαδημίας 18 στην Αθήνα και η ΠΟΚΚ θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο της Στέφανο Τικέλλη και τον έφορο Δημοσίων Σχέσεων Γιώργο Ψαρρό.

15 November 2022
Banner
Banner