Και νέα συνάντηση Κομισιόν – ΥΠΑΑΤ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις ευρωεκλογές

27 May 2024

Και νέα συνάντηση Κομισιόν – ΥΠΑΑΤ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις ευρωεκλογές

Παρά τα χαμόγελα και την έκφραση ικανοποίησης που ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ, εξακολουθεί η Κομισιόν να έχει στο... μικροσκόπιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και η διοίκηση του Οργανισμού με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. Γιάννους Βόιτσεσχόφσκι, προκειμένου να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα που έχουν προκύψει.

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης αποδέχθηκε πλήρως τις «εκκρεμότητες» που έχουν υποδείξει τα στελέχη της Κομισιόν σε σχέση με τη λειτουργία και τη διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ «κατά τη συνάντηση ο κ. Βόιτσεσχόφσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινήσεις που έχει κάνει το ΥΠΑΑΤ αλλά και η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Να σημειωθεί πως η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση των έξι από τις δώδεκα παρατηρήσεις της ΕΕ, σύμφωνα με υποδείξεις που είχε κάνει από καιρό η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ».

Ωστόσο παρακάτω στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι κ.κ. Βόιτσεσχόφσκι και Αυγενάκης συμφώνησαν με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει εκ νέου συνάντηση, τεχνικού χαρακτήρα, στις 11 Ιουνίου, προκειμένου να εξετασθεί η πρόοδος υλοποίησης και των λοιπών επισημάνσεων. Να σημειωθεί ότι η θητεία του Ευρωπαίου Επιτρόπου τυπικά λήγει με τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τις εκκρεμότητες που έχουν εντοπισθεί από τα στελέχη της κοινότητας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και στη διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τις εκκρεμότητες. Ήδη έχουμε διορθώσει τις έξι από τις δώδεκα παρατηρήσεις που έχουν έγκαιρα, πολύ έγκαιρα εντοπίσει και δεσμευθήκαμε ότι όλα θα υλοποιηθούν σε άμεσο χρόνο, δεδομένης της προτεραιότητας που δίνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας στην λειτουργία του Οργανισμού με διαφάνεια και συνέπεια απέναντι στους αγρότες.

Από πλευράς Επιτρόπου εισπράξαμε κολακευτικά λόγια. Αναγνώρισε τις προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαιτέρως για τον πρωτογενή τομέα. Εντόπισε και ο ίδιος όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο όσων συνέβησαν στη Θεσσαλία και στον Έβρο. Και βέβαια αναγνώρισε όλο αυτό που γίνεται στο διάστημα των τελευταίων μηνών στον Οργανισμό, στα θέματα που έχουν εντοπίσει οι Κοινοτικοί.

Δώσαμε ραντεβού στις 11 Ιουνίου, όπου πλέον σε τεχνικό επίπεδο θα συνομιλήσουν η διοίκηση αλλά και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ με αντίστοιχα στελέχη της Κοινότητας για να δούμε την πρόοδο όλων αυτών που ήδη παρουσιάσαμε βήμα προς βήμα σήμερα.

Είμαι αισιόδοξος. Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αυτό που λέει το εννοεί. Η πορεία προς την διαφάνεια, την κάθαρση, αλλά κυρίως την οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μονόδρομος και θα πορευθούμε μαζί με τους Έλληνες αγρότες. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και υλοποιούμε βήμα προς βήμα όλα αυτά που έπρεπε χρόνια πριν να έχουν γίνει».

27 May 2024
Banner