Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας, στη συνάντηση ΥΠΑΑΤ και Γερμανού πρεσβευτή – Πρόταση για ίδρυση Γερμανικής Γεωργικής Σχολής

16 November 2023

Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας, στη συνάντηση ΥΠΑΑΤ και Γερμανού πρεσβευτή – Πρόταση για ίδρυση Γερμανικής Γεωργικής Σχολής

Related Articles

Συνάντηση με τον Γερμανό πρεσβευτή, Andrea Kindl και τον εμπορικό ακόλουθο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Frank Werner, είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στο γραφείο του στο ΥΠΑΑΤ, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Να σημειώσουμε πως στη Γερμανία εξάγεται το 11% της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο υπουργός πρότεινε την ένταξη του Forum κρητικών προϊόντων στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα που γίνεται Βερολίνο, την ενίσχυση της συνεργασίας του ΕΛΓΟ-Δήμητρα με αντίστοιχους γερμανικούς Οργανισμούς, ενώ είπε ότι η χώρα μας είναι θετική στην πρόταση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για ίδρυση Γερμανικής Γεωργικής Σχολής στην Ελλάδα.

Η Γερμανία θα είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2024 και ο Έλληνας υπουργός εκδήλωσε την πρόθεσή του να καλέσει τον Γερμανό Ομόλογό του, Cem Özdemir στη χώρα μας, για να την επισκεφθεί, όπως επίσης πρόκειται να καλέσει τόσο τον υπουργό όσο και τον πρέσβη της Γερμανίας στην Agrotica 2024 (από 1 – 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη).

Ο Γερμανός πρεσβευτής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία και την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ανασυγκροτήσει τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή. Ο κ. Αυγενάκης τον ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τόνισε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης, αλλά και στη γερμανική αγορά για την προώθηση των προϊόντων μας.

16 November 2023
Banner
Banner