Συνάντηση Αυγενάκη με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου

24 October 2023

Συνάντηση Αυγενάκη με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου

Related Articles

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στο Λουξεμβούργο παρευρέθηκε χθες ο ΥΠΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης όπου είχε συνάντηση εργασίας με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, περιοχή την οποία έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί σύντομα η Επίτροπος. Ταυτόχρονα, η κυρία Κυριακίδου ενημέρωσε τον υπουργό ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα αποτελέσει κέντρο αναφοράς της Ε.Ε. για την ευζωία των υδρόβιων ζώων, ένα από μόλις 4 στην Ε.Ε. και το πρώτο εξειδικευμένο για θέματα υδρόβιων ζώων και θα λειτουργεί με τη μορφή της κοινοπραξίας, υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τη συμμετοχή επιπλέον του Κέντρου Βιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχίας και του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Η λειτουργία του Κέντρου, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει τεχνογνωσία στους Έλληνες και Ευρωπαίους παραγωγούς αλλά παράλληλα θα υπάρχει ενημέρωση για την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, σε οικονομικό επίπεδο αναμένεται να υπάρξουν οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και προωθεί την εκπαίδευση νέων επιστημόνων και επαγγελματιών γύρω από τον πρωτογενή τομέα.

Σχετικά με τη συνάντησή του με την κ. Κυριακίδη, ο υπουργός δήλωσε: «Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχω με την Επίτροπο Υγείας και Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, συναντηθήκαμε σήμερα, στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, και μου ανακοίνωσε επίσημα ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων, εγκρίθηκε και θα λειτουργήσει στην Κρήτη, υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η σημαντική αυτή επιτυχία αποτελεί ακόμα ένα λιθαράκι στην εξωστρέφεια και την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, στην δημιουργία νέων Κέντρων και νέων θέσεων εργασίας και στην ουσιαστική στήριξη των παραγωγών μας με σύγχρονες γνώσεις και εργαλεία».

24 October 2023
Banner