Ο ΣΕΚ ζητά αύξηση κονδυλίων για τη βιολογική κτηνοτροφία και γεωργία

24 August 2022

Ο ΣΕΚ ζητά αύξηση κονδυλίων για τη βιολογική κτηνοτροφία και γεωργία

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) απέστειλε επιστολή στις 23/8/2022 προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την « Ένταξη στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας του μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014-2020 "Βιολογική Γεωργία”».

H επιστολή, απευθυνόμενη στον υπουργό   Γ. Γεωργαντά,  στον υφυπουργό Σ. Κεδίκογλου και στη γενική γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου, αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ. 53/20.5.2022 επιστολής μας, όπως και εσείς γνωρίζετε, μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων ενταγμένων ήδη στη βιολογική κτηνοτροφία αλλά και νεοεισερχόμενων δεν εντάχθηκαν στο μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014-2020 "Βιολογική Γεωργία”.

Με βάση τα μέτρα για την κλιματική κρίση και σύμφωνα με την κατεύθυνση της νέας ΚΑΠ, η παραγωγή βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής κατεύθυνσης, είναι επιβεβλημένο να στηριχθεί δυναμικά όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Γι’ αυτό, ζητάμε να δώσετε τη δυνατότητα, με πρόσθετη αύξηση των κονδυλίων, ένταξης στο πρόγραμμα όλων των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων, αφού η παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων ζωικής προέλευσης είναι ζωτικής σημασίας για τους κλάδους μας».

24 August 2022
Banner
Banner