Ο ΟΚΑΑ στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού – Ανανέωσε παραχώρηση χώρου για αποθήκευση και συντήρηση τροφίμων για τις ανάγκες της δομής

02 February 2024

Ο ΟΚΑΑ στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού – Ανανέωσε παραχώρηση χώρου για αποθήκευση και συντήρηση τροφίμων για τις ανάγκες της δομής

Related Articles

Για μια ακόμα φορά ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς ανανέωσε την παραχώρηση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» του χώρου που από το 2015 λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού για την αποθήκευση, συντήρηση και διαλογή τροφίμων, τα οποία στην συνέχεια διανέμονται στα Κέντρα Στήριξης και στα Σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού». 

Κατά την ανανέωση της παραχώρησης χρήση, στις 29/1/2024

Την ανανέωση παραχώρησης χρήσης του χώρου υπέγραψε στις 29/01/2024 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, τόνισε πως Οργανισμός, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης των εταιριών που υπάγονται στο Υπερταμείο, ενισχύει φορείς που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Ο συγκεκριμένος χώρος, επιφάνειας 3002, πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή αποθήκευση φρούτων, λαχανικών και λοιπών ειδών διατροφής και είναι, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ, ένας κρίκος στην αλυσίδα προσφοράς του Οργανισμού σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών γενικότερα, για την αξία της τροφής και του τρόπου με τον οποίο πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

Να θυμίσουμε, για παράδειγμα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Healthy Habits» όπου μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώνονται για την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή και την αναγκαιότητα μη σπατάλης των τροφίμων.   

Γιατί όπως επισημαίνει ο κ. Απόστολος Αποστολάκος, «έχουμε ευθύνη απέναντι στους μαθητές νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων. Έχουμε υποχρέωση να τους εκπαιδεύσουμε:

  1. Να εκτιμούν την τροφή,
  2. Να σέβονται το περιβάλλον,
  3. Να μειώσουν την σπατάλη τροφής.

Και τέλος, να τους αναδείξουμε τον ρόλο των ελληνικών, υγιεινών, φρέσκων τροφίμων, στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας».

02 February 2024
Banner