Ορίστηκε η νέα Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 January 2024

Ορίστηκε η νέα Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Related Articles

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΑΤ, χθες, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) - ΝΠΙΔ. Τα μέλη που συγκροτούν το νέο Δ.Σ. έχουν ως εξής:

  1. Κυριάκος Μπαμπασίδη του Αριστείδη, Δικηγόρο, πτυχιούχο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καταγόμενο από την Κομοτηνή, ως Πρόεδρο.
  2. Ελευθέριος Ζερβό του Γεωργίου, Τραπεζικό, πτυχιούχο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου, καταγόμενο από το Ηράκλειο, προσωρινά, ως αντιπρόεδρο.
  3. Ιωάννης Κουρδή του Ευσταθίου, Πολιτικό Μηχανικό, πτυχιούχο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καταγόμενο από τη Λάρισα, προσωρινά, ως Αντιπρόεδρο.
  4. Μελιτίνη Οικονομάκη του Στυλιανού, Δικηγόρο, πτυχιούχο του Universita di Camerino, Camerino (Ιταλία), καταγόμενη από το Ηράκλειο, ως γενική διευθύντρια.
  5. Δημήτριος Καρατζά του Ευγενίου, υπάλληλο με βαθμό Α΄ του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Δημοσιονομικών Στοιχείων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ως Διευθυντή, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, τον Κωνσταντίνο Μουτσώκο  του Χριστοφόρου, ιδιώτη Οικονομολόγο, εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.
  6. Ασπασία Αντωνοπούλου του Όθωνος, Δημόσιο Υπάλληλο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγόμενη από την Πελοπόννησο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της  τον Θωμά Θεοδώρου του Στέργιου, Ελεύθερο Επαγγελματία, καταγόμενο από τη Φλώρινα, ως εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.      
  7. Ιωάννης Γλεντζάκη του Ιωσήφ, Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγόμενο από την Ασή Γωνιά Χανίων,  ως τακτικό μέλος,  με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου  του Νικολάου, Οινοποιό – Αγρότη, καταγόμενο από το Πελοπόννησο, ως εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.
  8. Ευθύμιος Σπυρίδη του Παύλου, Γεωλόγο, Β΄ Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εκπρόσωπο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Στέφανο Δελέπογλου του Ανέστη, Κτηνίατρο, μέλος της Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων των κλάδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.
  9. Ανδρονίκη Άννα Βασιλούλη του Νικολάου,  εκπρόσωπο των εργαζομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.),  ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Ραπτόπουλο του Βασιλείου,  εκπρόσωπο των ιδίων εργαζομένων.

Αναπληρωτής του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, όταν απουσιάζει ή  κωλύεται, ορίζεται ο  Ελευθέριος Ζερβός του Γεωργίου, προσωρινός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Η θητεία της γενικής διευθύντριας και των μελών του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου  είναι τριετής.

Οι θέσεις του προέδρου και των αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούνται προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού Προέδρου και σντιπροέδρων σύμφωνα με το ν. 5062/2023 και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες.

25 January 2024
Banner
Banner