Οι κρεοπώλες στη ΔΕΘ

15 September 2014

Οι κρεοπώλες στη ΔΕΘ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 του Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις τους Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στο Περίπτερο 8 και στην αίθουσα «Ν. Γερμανός» έγινε η ημερίδα με θέμα την «Διατροφική Αξία του Κρέατος στην παιδική ηλικία με εισηγητές τον Iωάννη Αμβροσιάδη, καθηγητή Κτηνιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντή του Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Ζωϊκής Προέλευσης, τον Διονύση Χανιωτάκη Καθηγητή Παιδιατρικής και Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου και τη διατροφολόγο Κατερίνα Μιχαλάκα.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Γκαρμπούνης και ο γενικός γραμματέας Σάββας Κεσίδης προλόγισαν την Ημερίδα και ευχαρίστησαν άπαντες για την παρουσία τους. Παράλληλα τόνισαν ότι θα γίνουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις με δεδομένο ότι το σωματείο το 2015 θα κλείσει τα 100 χρόνια λειτουργίας και δράσης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Γιώργος Ορφανός, Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης, Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του ΕΕΘ, Θωμάς Χαρίσης, πρόεδρος της ΠΟΚΚ, Μίνα Μπόρη πρόεδρος της ΠΕΚΔΥ, Θωμάς Ζιώγας, πρόεδρος της ομοσπονδίας Εμπόρων Βέροιας, Γιάννης Τσέρνος, πρόεδρος Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας, Θεόφιλος Κεσίδης, επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου, Σπ.Γεωργάκης, Ομότιμος Καθηγητής της Κτηνιατρικής και πλήθος άλλων.
Και οι τρεις ομιλητές μέσα από τις επιστημονικές αναλύσεις τους και τεκμηριωμένες απαντήσεις τους ο καθένας μέσα από τη δική του θεματική ενότητα φρόντισαν να ενημερώσουν για τη διατροφική αξία του κρέατος και για το πόσο αναγκαία στα παιδιά είναι η σωστή, υγιής και ελληνικής προέλευση διατροφή μέσω όλων των ειδών του κρέατος. Ακολούθησαν ερωτήσεις πάνω σε διάφορα θέματα από τους παρευρισκομένους, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε σχετικά: «Το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης είναι από τα πιο δραστήρια και ζωντανά σωματεία που είναι υπό τη αιγίδα μας. Παρακολουθήσαμε μία πολύ χρήσιμη ημερίδα και μάθαμε πολλές πληροφορίες για τη διατροφή μας από ειδικούς επιστήμονες».
Την Κυριακή έξω από το Περίπτερο 8 έγιναν επιδείξεις «Κρέας και Κρεατοσκευάσματα». Μέσα σε ένα τρίωρο και με την παρουσία αρκετού κόσμου, η ομάδα επίδειξης του Σωματείου αποτελούμενη από το ΣΕΦ και κρεοπώλη Λάζαρο Ράπτη και τους Χρήστο Σκευαράκη, Μιχάλη Μαγδάκη, Λάκη Καλαμπάκα, Νίκο Μπαλαμπανίδη και Σοφία Κιλιγκαρίδου, παρουσίασαν πάνω από 30 είδη κρεατοσκευασμάτων βασιζόμενα σε κρέας (κυμά, κοτόπουλο, μοσχάρι, σνίτσελ, ρολό, ψαρονέφρι, γόνδολα, τηγανιά, μπιφτέκια, εξοχικό και πολλά άλλα), τα οποία και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κόσμου για πάνω από τρεις ώρες.
Παρά την πολύ ζέστη, η επίδειξη κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου και ήταν μία από τις ατραξιόν εκδηλώσεις της ΔΕΘ για την τελευταία ημέρα λειτουργίας της.
Το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις δράσεις του με αμείωτο ενδιαφέρον.
Το Meat News βρέθηκε εκεί και θα φιλοξενήσει αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο τεύχος του

15 September 2014
Banner
Banner