Με το βλέμμα στην πρωτογενή παραγωγή η συνάντηση ΥΠΑΑΤ με ΕΘΕΑΣ

21 July 2023

Με το βλέμμα στην πρωτογενή παραγωγή η συνάντηση ΥΠΑΑΤ με ΕΘΕΑΣ

Με την πρωτογενή παραγωγή στο επίκεντρο των συζητήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες, 20/7/2023, συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη  με το Δ.Σ της  ΕΘΕΑΣ, παρουσία του  υφυπουργού  Διονύση Σταμενίτη.

Κατά τη συνάντηση εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ ανέπτυξαν προτάσεις σχετικά τα Οικολογικά Σχήματα, τις Ομάδες Παραγωγών και τους Ελαιοκομικούς Φορείς, ενώ ανέφεραν το θέμα των εργατών γης, καθώς και την  επίσπευση της αξιολόγησης των αιτήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέθηκαν, επίσης,  η εφαρμογή γενικής Διαβούλευσης με την ΕΘΕΑΣ, τα προβλήματα και το κόστος παραγωγής, η εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, η  πρόσληψη προσωπικού από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο έλεγχος της αγοράς, καθώς και τα ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο υπουργός ζήτησε από την ΕΘΕΑΣ προτάσεις για ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΕΦΕΤ, ενώ είπε ότι θα υπάρχει τακτική επικοινωνία και θα συσταθεί ομάδα εργασίας για τον συντονισμό και την καλύτερη επίλυση των επιμέρους θεμάτων των  παραγωγών και των αγροτών μας.

21 July 2023
Banner