Μείωση 50% στα πρόστιμα για τα POS, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών

23 April 2024

Μείωση 50% στα πρόστιμα για τα POS, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών

Σχετικά με τη μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω POS η κυβέρνηση καταθέτει νομοθετική ρύθμιση μέσα στην εβδομάδα, μειώνοντας  τις χρεώσεις κατά 50%.

Ο υπουργός Οικονομών, Κ. Χατζηδακης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι είπε πως το προηγούμενο διάστημα «γκρίνιαζαν δίκαια τα περίπτερα, τα ταξί και γενικότερα οι επιχειρήσεις, γιατί επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ».

Αυτές οι προμήθειες, όπως είπε, θα περιοριστούν στο μισό, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών), σημειώνοντας ότι οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Ο κ. Χατζηδακις ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέσα στην εβδομάδα ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παραπέμποντας σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την έναρξη του χρόνου υποβολής των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις. Η προθεσμία φέτος είναι έως τις 31 Ιουλίου χωρίς να δοθεί άλλη παράταση.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, σε αλλαγές στα πρόστιμα που θα γίνουν από το 2025 και που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με τα τέλη κυκλοφορίας από την 1η ημέρα καθυστέρησης και από του χρόνου θα επιβάλλεται κλιμακωτά.

23 April 2024
Banner