Μέχρι 12 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τα βραβεία βιολογικών προϊόντων της Ε.Ε.

15 March 2024

Μέχρι 12 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τα βραβεία βιολογικών προϊόντων της Ε.Ε.

Στις 4 Μαρτίου θα ξεκινήσει η υποβολή υποψηφιοτήτων για την 3η διοργάνωση των Βραβείων Βιολογικής Γεωργίας της Ε.Ε. και θα διαρκέσει έως τις 12 Μαΐου 2024. Τα βραβεία βιολογικής παραγωγής της Ε.Ε. αφορούν διάφορες επιχειρήσεις, άτομα και οργανώσεις κατά μήκος της αλυσίδας αξίας των βιολογικών τροφίμων. Η τελετή απονομής των βραβείων έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα της Ε.Ε. για τα βιολογικά προϊόντα.

Τα βραβεία βιολογικής παραγωγής της Ε.Ε. διοργανώνονται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Περιφέρειας, την Copa-Cogeca, την IFOAM Organics Europe, με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου στην κριτική επιτροπή για τα βραβεία. Οκτώ βραβεία θα απονεμηθούν σε επτά κατηγορίες:

Κατηγορία 1: Καλύτερος-η βιοκαλλιεργητής-τρια

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει έναν αγρότη ή κτηνοτρόφο και μία αγρότισσα ή κτηνοτρόφο. Το βραβείο απονέμεται από τις οργανώσεις Copa-Cogeca και IFOAM Organics Europe.

Αίτηση εδώ

Κατηγορία 2: Καλύτερη «βιολογική» περιφέρεια

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια ολόκληρη περιφέρεια ή κρατίδιο και απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Αίτηση εδώ

Κατηγορία 3: Η καλύτερη «οργανική» πόλη

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια πόλη και απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Αίτηση εδώ

Κατηγορία 4: Η καλύτερη «βιο-συνοικία»

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια «βιο-συνοικία» (“bio-district”) και απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Αίτηση εδώ

Κατηγορία 5: Καλύτερη μικρομεσαία επιχείρηση μεταποίησης βιολογικών τροφίμων

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια μικρομεσαία επιχείρηση που επεξεργάζεται βιολογικά προϊόντα. Το βραβείο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Αίτηση εδώ

Κατηγορία 6: Καλύτερος λιανοπωλητής βιολογικών τροφίμων

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει μια μικρομεσαία επιχείρηση λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων. Το βραβείο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Αίτηση εδώ

Κατηγορία 7: Καλύτερο οργανικό εστιατόριο/υπηρεσία τροφίμων

Σκοπός αυτού του βραβείου είναι να ανταμείψει ένα μικρομεσαίο εστιατόριο/υπηρεσία εφοδιασμού (ανεξάρτητο ή μέρος ξονοδοχείου) ή/και κέτερινγκ ή καντίνα, που συμπεριλαμβάνει στο μενού του πιστοποιημένα βιολογικά πιάτα. Το βραβείο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Αίτηση εδώ

15 March 2024
Banner