Η Φάρμα Κουτσιώφτη στις “Ιστορίες Γης” του ΣΚΑΪ

26 September 2014

Η Φάρμα Κουτσιώφτη στις “Ιστορίες Γης” του ΣΚΑΪ

Ένα εκτενές αφιέρωμα στη Φάρμα Κουτσιώφτη φιλοξενεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 14:00 το μεσημέρι η δημοφιλής εκπομπή «Ιστορίες Γης» του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ. Ο Ανδρέας Μπαρμπούτσης και το επιτελείο της εκπομπής ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις της Φάρμας και γνωρίζουν από κοντά τα μυστικά της εκτροφής που δημιουργεί το καινοτόμο μοσχαρίσιο κρέας Άρω3μα.
Το μοσχαρίσιο κρέας Άρω3μα προσφέρει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία όπου οι αισθήσεις παρασύρονται από τα μοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Οι λεπτές ίνες χαρίζουν μαλακή υφή σε ένα χυμώδες κρέας, με χαρακτηριστικό ροζ χρώμα. Το μοναδικό του άρωμα γίνεται άμεσα αντιληπτό από την νοικοκυρά και τον επαγγελματία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και κορυφώνεται στο γεύμα. Η ξεχωριστή του γεύση, μετατρέπει το κρέας Άρω3μα σε αντικείμενο πόθου αμέσως αφότου το δοκιμάσουμε.
Το εκλεκτό αυτό τρόφιμο είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερης αφοσίωσης και τεχνικής στην παραγωγή βόειου κρέατος. Προέρχεται αποκλειστικά από βοοειδή των φυλών Limousin, γνωστής για το μαλακό στην κοπή, τρυφερό κατά τη μάσηση, και χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη κρέας που παράγει, καθώς και Blonde D' Aquitaine και Aubrac, που δίνουν υψηλή αναλογία κρέατος προς λίπος.
Η επιλογή των μόσχων γίνεται αποκλειστικά από τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής μόσχων της Γαλλίας, ενώ όλος ο κύκλος παραγωγής (από τη φάρμα στο τραπέζι) γίνεται υπό τον έλεγχο του κρατικού οργανισμού AGROCERT.
Τα ταυρίδια εισάγονται σε ηλικία 7 μηνών και εκτρέφονται για έξι μήνες με ειδικό μίγμα τροφής που αποτελεί προϊόν ερευνητικού προγράμματος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μίγμα περιέχει μόνο φυσικά αρωματικά συστατικά της ελληνικής φύσης όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και ο δυόσμος, που παρέχουν φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και επιπλέον εμπλουτίζουν τους μύες του ζώου με ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Τα ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι διατροφικά απαραίτητα καθώς δεν συντίθενται από τον ανθρώπινο οργανισμό (προσλαμβάνονται μόνο μέσω τροφίμων). 'Εχουν επίσης συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος, την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση έναντι χρόνιων ασθενειών και την καλή ανάπτυξη του εμβρύου κατά την εγκυμοσύνη.
Στόχος της Φάρμας Κουτσιώφτη είναι να προσφέρει στους καταναλωτές ένα προϊόν υψηλής οργανοληπτικής και θρεπτικής αξίας, προωθώντας την καλή υγεία με φυσικό τρόπο και προσφέροντας μία καινούρια γαστριμαργική εμπειρία στο τραπέζι.

26 September 2014
Banner