Η συσκευασία στο κέντρο του ενδιαφέροντος

11 November 2014

Η συσκευασία στο κέντρο του ενδιαφέροντος

Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις που κάλυπταν διαφορετικές πλευρές του θέματος "συσκευασία κρέατος" είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό Meat News τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, στη διάρκεια της έκθεσης SYSKEVASIA.
Ο προϊστάμενος του τμήματος Ενημέρωσης του ΕΦΕΤ Δρ. Νικόλαος Κατερέλος έδωσε πολύ γλαφηρά το περίγραμμα της νομοθεσίας που αφορά της συσκευασία τροφίμων, άρα και του κρέατος, επιμένοντας στην ανάγκη οι επιχειρήσεις να τηρούν κανόνες ορθής πρακτικής. Ο ομιλητής επέστησε την προσοχή στους παραγωγούς να υποβάλλουν "δήλωση συμμόρφωσης", η οποία να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ιδιότητες του προϊόντος, το οποίο παράγουν και υπογράμμισε το σοβαρό ρόλο που παίζει η συσκευασία του προϊόντος για την ταυτότητα και την προώθησή του.
Ο υπεύθυνος του τμήματος συσκευασίας τροφίμων της εταιρείας Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός ΑΕ Δημήτρης Δράκος έκανε μια σύντομη παρουσία διαφόρων υλικών συσκευασίας, εξηγώντας τα θετικά και τα αρνητικά τους, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η συσκευασία τόσο για την υγιεινή διαχείριση του προϊόντος, όσο και για την εμφάνισή του.
Τέλος ο επικεφαλής της εταιρείας FORLABELS AE Αυγερινός Χατζηχρυσός στάθηκε αναλυτικά στο ρόλο της ετικέτας, η οποία είναι η ταυτότητα του προϊόντος. Ο ομιλητής επισήμανε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στην παραγωγή του προϊόντος και η συνεργασία τους, ώστε να βγει το πλέον σωστό αποτέλεσμα.
Αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του Meat News.

11 November 2014
Banner
Banner