Η κατάσταση της αγοράς θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας με συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ

24 July 2023

Η κατάσταση της αγοράς θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας με συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ

Την Τρίτη, 25 Ιουλίου, θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, υπό την ισπανική προεδρία.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί  θα συζητήσουν την κατάσταση της αγοράς, υπό το πρίσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να προβούν σε απολογισμό των διαφόρων εξελίξεων που επηρεάζουν τα αγροδιατροφικά προϊόντα και τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ.

Από τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο είναι η ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων, ενώ θα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη μελέτη που συμπληρώνει την εκτίμηση των επιπτώσεων τους.

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν από την Επιτροπή σχετικά με τη νέα πρόταση κανονισμού για την παραγωγή και την εμπορία φυτικού και δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού, αλλά και για τα κύρια αποτελέσματα της υπουργικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στη Ρώμη, το κεντρικό θέμα της οποίας ήταν «Ανθεκτικά συστήματα τροφίμων και βιώσιμες γεωργικές αλυσίδες αξίας».

24 July 2023
Banner