ΕΛΓΟ-Δήμητρα 30 χρόνια στήριξης του αγροτικού τομέα

30 June 2022

ΕΛΓΟ-Δήμητρα 30 χρόνια στήριξης του αγροτικού τομέα

Τα 30 χρόνια λειτουργίας του τίμησε ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στις 28 Ιουνίου στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων στην Αθήνα. Ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα είναι ένας από τους βασικούς αποδέκτες στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE, το οποίο αποτελεί, διαχρονικά, έναν από τους κύριους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και υιοθέτησης φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών και πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ετησίως χρηματοδοτεί μια πλειάδα έργων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., τα οποία εντάσσονται σε ποικίλα υποπρογράμματα που αφορούν το περιβάλλον-φύση, την κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας κ.λπ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Π. Χατζηνικολάου και εν συνεχεία το λόγο πήραν η γενική γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας Δασών κ. Κ. Αραβώσης. Όλοι αναφέρθηκαν στη σημασία και χρησιμότητα των προγραμμάτων αυτών για το περιβάλλον και τη χώρα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΑ κ. Σ. Πετρή, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής κ. Ν. Παπαδάκης και ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος κ. Β. Γκουντούφας.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γ. Πρωτόπαπας, Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου και ο κ. Η. Ντέμιαν Περιφερειακός, Συντονιστής ομάδας παρακολούθησης LIFE, που αναφέρθηκαν στο ρόλο του Προγράμματος LIFE, καθώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα. Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα εννέα (9) προγράμματα που υλοποιεί σήμερα ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στα ερευνητικά του Ινστιτούτα, αναλύοντας την στόχευση και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

30 June 2022
Banner