Εκκρεμούν οι προγραμματισμένες πληρωμές ενισχύσεων στην κτηνοτροφία – Καμία πρόβλεψη για τις συνδεδεμένες, καταγγέλλουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης

28 November 2023

Εκκρεμούν οι προγραμματισμένες πληρωμές ενισχύσεων στην κτηνοτροφία – Καμία πρόβλεψη για τις συνδεδεμένες, καταγγέλλουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης

Oι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με επιστολή τους στον ΥΠΑΑΤ αναφέρονται στις προγραμματισμένες πληρωμές ενισχύσεων μέχρι το τέλος του έτους, οι οποίες αριθμούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχουν εξοφληθεί αφενός, αφετέρου μάλιστα, δεν έχει προβλεφθεί καμία πληρωμή για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις της κτηνοτροφίας.

Αναλυτικά η επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων αναφέρει:

«Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές αλλά και για τον προγραμματισμό πληρωμών ενισχύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και δεν έχει προβλεφθεί καμία πληρωμή, για την εξόφληση των συνδεδεμένων ενισχύσεων της κτηνοτροφίας.

Εκκρεμότητες συνδεδεμένων για το αιγοπρόβειο (γάλα)και βόειο κρέας (γέννες) του 2022, οι οποίες τα προηγούμενα έτη εξοφλούνταν πριν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή εντός Οκτωβρίου.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης, αν το έχετε ξεχάσει, ότι με βάση την τροποποιητική ΥΑ375/224528/19-7-2023η οποία φέρει την υπογραφή σας, πρέπει να πληρωθουν οι βοοτρόφοι που δικαιούνται τη συνδεδεμένη ενίσχυση για τις γέννες των βοοειδών, με επιπλέον 20,5 Ευρώ για κάθε επιλέξιμο ζώο, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε λογάριασε σωστά την ενίσχυση πριν την πρώτη πληρωμή!

Επειδή απ’ ότι φαίνεται, για τις οικονομικές σας υποχρεώσεις, ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ έχετε ασθενή μνήμη, σας τις υπενθυμίζουμε εμείς οι κτηνοτρόφοι και σας καλούμε να προβείτε άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξόφληση των δικαιούχων.

Εξοφλήστε έγκαιρα τις οικονομικές σας υποχρεώσεις προς εμάς τους κτηνοτρόφους, για να μπορούμε να είμαστε κι εμείς συνεπείς, στις δικές μας οικονομικές υποχρεώσεις!

ΥΓ. Υπενθυμίστε αν σας είναι εύκολο κ. υπουργέ, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι οι κτηνοτρόφοι των νησιών περιμένουν να δεήσει για να πληρωθούν την ενίσχυση με το όνομα «Αμάλθεια». Νεαρή παρέλαβε την τροφό του Δία και κοντεύει να τη βγάλει στη σύνταξη!»

28 November 2023
Banner
Banner