Δράσεις της Ομοσπονδίας των Κρεοπωλών

16 September 2014

Διπλή αποστολή είχε την Τετάρτη 10/09/2014 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), όπως μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου. Με δύο διαφορετικές επιτροπές του προεδρείου της, πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων Μίνα Μπόρη, όπως επίσης είχε και παρουσία στο Δ.Σ. της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ).
Η συνάντηση με την πρόεδρο της ΠΕΚΔΥ έγινε στην έδρα της, στη Θεσσαλονίκη και συζητήθηκε η κατάργηση της ενιαίας δομής της κτηνιατρικής υπηρεσίας, με βάση το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΑΑΤ. Η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε μόνο σε αυτό καθεαυτό το θέμα, αλλά και στις παραμέτρους που θα δημιουργηθούν από αυτήν την απόφαση, αφού όπως αναφέρουν οι κτηνίατροι υπάρχει σοβαρό θέμα με την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, τώρα που πλήττεται η κτηνοτροφία της χώρας, με την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου εξ αιτίας επανεμφάνισης νοσημάτων. Μια ακόμα παράμετρος της απόφασης του Υπουργείου αγγίζει τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος, θέμα νευραλγικό για τον κλάδο των κρεοπωλών.
Η δεύτερη επιτροπή του προεδρείου, αντιπροσώπευσε την ΠΟΚΚ στο Δ.Σ. της ΕΔΟΚ, στα γραφεία της ΕΔΟΚ στην Αθήνα, όπου κατά βάση συζητήθηκαν θέματα λειτουργικότητας, επιλογής φορέα για την προβολή της εικαστικής εταιρικής ταυτότητας και θέματα των επιμέρους κλάδων που θεωρούνται τα βασικότερα από αυτούς για άμεση προώθηση και λύση τους.
Στις 5 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΚΚ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα. Το συνέδριο θα εκλέξει τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας για τα επόμενα τρία χρόνια και θα χαράξει τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου για όλα τα προβλήματα που τον απασχολούν.

16 September 2014
Banner
Banner