Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας 19-20 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με διοργάνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

03 June 2024

Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας 19-20 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με διοργάνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας θα πραγματοποιηθεί 19 και 20 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή να έχει αναλάβει τη διοργάνωση αλλά και τη φιλοξενία του στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διημερίδα είναι το γεγονός πως η λεκάνη της Μεσογείου μετατρέπεται σε επίκεντρο κλιματικής και ανθρωπιστικής κρίσης και σημαντικό μέρος του αυξανόμενου πληθυσμού μεγάλων γειτονικών περιοχών μεταναστεύει προς την Ευρώπη, όπου στο μεταξύ η αγροκτηνοτροφική ενασχόληση εγκαταλείπεται. Η βιώσιμη και σταθερότερη παραγωγή θρεπτικών τροφών αναδεικνύεται σε ολοένα και πιο κρίσιμη πρόκληση, προκειμένου να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η εντεινόμενη κοινωνική και επισιτιστική κρίση. Η πτηνοτροφία συνιστά σθεναρό πυλώνα παραγωγής τροφίμων καθώς η παραγωγή κρέατος πουλερικών και αβγών μπορούν να συνεισφέρουν στην προσφορά ασφαλών τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία της εκτροφής πουλερικών, ενώ θα διερευνηθούν οι βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων πουλερικών.

Θα υπάρξει συμμετοχή διακεκριμένων προσκεκλημένων από τις ΗΠΑ (συνεργασία με το Multistate Poultry Research Program και το National Institute of Food and Agriculture / NIFA-USDA) ενώ θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν την πτηνοτροφία, όπως:

- Η δημόσια υγεία (π.χ. σαλμονέλα)

- Η υγεία των παραγωγικών σμηνών (π.χ. γρίπη των πτηνών)

- Η ευζωία και βιωσιμότητα (π.χ. υποδομές που βελτιώνουν την ευζωία)

- Οι εξελίξεις στην πτηνοτροφία (π.χ. τεχνολογία, διατροφή, ψηφιακή μετάβαση)

Θέματα που θα απασχολήσουν το συμπόσιο είναι και αυτά της διατροφής αλλά και της διαχείρισης πουλερικών, γενετικής και βελτίωσης φυλής, υγείας και ευημερίας των πουλερικών, ασφάλειας τροφίμων και βιοασφάλειας, βιώσιμης εκτροφής πουλερικών, καθώς και οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του κλάδου.

Το συμπόσιο απευθύνεται σε ερευνητές και επιστήμονες, εκτροφείς πουλερικών και επαγγελματίες του κλάδου, φοιτητές και νέους επιστήμονες και φυσικά σε πολίτες που ενδιαφέρονται για την παραγωγή τροφίμων και την ασφάλεια τους.

Οι εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα, ενώ για την παρακολούθησή τους απαιτείται εγγραφή και καταβολή του αντίστοιχου τιμήματος.

Πληροφορίες εδώ

03 June 2024
Banner