Για εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού τομέα μίλησε ο Χαρακόπουλος

15 April 2013

«Η πρωτογενής μας παραγωγή έχει σημαντικές δυνατότητες, τις οποίες οφείλουμε με σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά, να αξιοποιήσουμε ώστε να δώσουμε διέξοδο στις εν υπνώσει δυνάμεις της υπαίθρου». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Ο ελληνικός αγροδιατροφικός κλάδος, βάση για την ανάπτυξη της εθνικής εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας», που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου MONEY SHOW, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Χαρακόπουλος, στην ομιλία του, υπογράμμισε ακόμη:
«Η οικονομική κρίση δεν περιορίζεται στα στενά όρια ενός κράτους, ούτε αφορά αποκλειστικά τις χώρες του νότου. Αντιθέτως, σχετίζεται με το σύνολο της Ε.Ε. Αν δεν κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη σε όλη την Ευρώπη θα υπάρξουν μόνον ηττημένοι – και πρώτα όλοι οι λαοί που ενστερνίστηκαν το όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης, μιας Ευρώπης της προόδου και της αλληλεγγύης.
Επιθυμούμε να καταστήσουμε την αγροτική μας παραγωγή πυλώνα ανάπτυξης της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας. Να συνδεθεί αποτελεσματικά η πρωτογενής μας παραγωγή με το δευτερογενή και τριτογενή τομέα.
Θέλουμε να καταστήσουμε την ελληνική αγροδιατροφική παράδοση ένα πολιτισμικό αγαθό προς εξαγωγή με ισχυρή παρουσία στο διεθνές περιβάλλον. Με ταυτότητα, τα ποιοτικά, ασφαλή, ελληνικά, αγροτικά προϊόντα θα κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές.
Βρεθήκαμε και στο παρελθόν σε δυσχερή θέση. Η γεωργία και η κτηνοτροφία συνέβαλαν τότε καθοριστικά στην ανόρθωση της οικονομίας μας. Τα καταφέραμε τότε, θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Με μια ποιοτική, ασφαλή και εξωστρεφή αγροτική παραγωγή στη διάθεσή μας, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε».

15 April 2013
Banner
Banner