Βράβευση του ΟΚΑΑ στα Green Brand Awards 2023

24 March 2023

Βράβευση του ΟΚΑΑ στα Green Brand Awards 2023

Related Articles

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ Α.Ε.) έχει διακριθεί πολλές φορές για την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει καίρια σημαντικά θέματα της κοινωνίας. Με αφορμή τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος, με Υπηρεσίες Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης, ο ΟΚΑΑ Α.Ε. βραβεύτηκε στην κατηγορία Green Business / Industry Process, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στο ξενοδοχείο Athens Marriott, στο πλαίσιο των Green Brand Awards 2023,, ενώ το βραβείο παρέλαβαν στελέχη του Οργανισμού που έχουν την επίβλεψη του συγκεκριμένου project.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, ο ΟΚΑΑ υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ζωικών υποπροϊόντων στις εγκαταστάσεις του, στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη και στις Ιχθυόσκαλες Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Καβάλας, παράλληλα με ένα πρόγραμμα διαχείρισης των βιοαποβλήτων με μείωση της σπατάλης τροφίμων. 

Ο ΟΚΑΑ Α.Ε., με την συνεργασία εργαζόμενων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εταιριών, οι οποίες με καινοτόμες τεχνολογίες και προγράμματα ESG, συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και δημιουργούν προϋποθέσεις βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Σχετικά με τη βράβευση, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος δήλωσε: «Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας τον σεβασμό στο περιβάλλον. Με την πολύτιμη συμβολή των εμπόρων πετύχαμε την ανακύκλωση περισσότερο από 80% των οργανικών απορριμμάτων. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση με το ίδιο πάθος και εργατικότητα. Στους στόχους του Οργανισμού είναι η περαιτέρω βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

24 March 2023
Banner
Banner